Juliga quornköttbullar

7
2
Juliga quornköttbullar

Quorn är både gott och nyttigt - varför inte testa quornköttbullar? Blanda quornfärs med ströbröd, vatten, lök och potatismjöl. Krydda sedan färsen med salt, nejlikor, kardemumma, vitpeppar och persilja. Servera quornbullarna med potatis eller ris.

Juliga quornköttbullar

Ingredienser

8 (buffé)
2 påsar quornfärs (à 300 g)
1 dl ströbröd
2 dl vatten
1 gul lök
4 ägg
2 msk potatismjöl
2 tsk salt
1 tsk malda nejlikor
2 krm mald kardemumma
2 krm mald vitpeppar
1 dl finhackad persilja
2 msk smör eller margarin till stekning

För alla

Obs! Läs noga ingrediensförteckningen på quornförpackningen (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten).
Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Tips

Bekvämt alternativ
Stek 2 påsar djupfrysta bitar av quorn (à 300 g) i 2 msk olja i en stekpanna. Krydda med 1 msk soja, 2 tsk malda nejlikor, 1 tsk mald kryddpeppar och 1 tsk mald ingefära. Receptet är för 8 bufféport.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Ulla-britt

2004-12-18

Det här låter toppenbra! Härligt att det kommer recept med quorn. Fler fler!! Både med färsen och den hela quornen Nu ska här bli köttbullar till jul.

Ulla-britt

2004-12-18

Det här låter toppenbra! Härligt att det kommer recept med quorn. Fler fler!! Både med färsen och den hela quornen Nu ska här bli köttbullar till jul.

Näringsvärde per portion

Energi 6603 KJ / 1578 kCal
Fett 74 g
Salt 229 g
Kolhydrater 115 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden