Juliga quornköttbullar
Quorn är både gott och nyttigt - varför inte testa quornköttbullar? Blanda quornfärs med ströbröd, vatten, lök och potatismjöl. Krydda sedan färsen med salt, nejlikor, kardemumma, vitpeppar och persilja. Servera quornbullarna med potatis eller ris.
Ingredienser
8 bufféportioner
2 påsar quornfärs (à 300 g)
1 dl ströbröd
2 dl vatten
1 gul lök
4 ägg
2 msk potatismjöl
2 tsk salt
1 tsk malda nejlikor
2 krm mald kardemumma
2 krm mald vitpeppar
1 dl finhackad persilja
2 msk smör eller margarin till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi660.3 KJ / 157.8 kCal
Fett7.4 g
Salt2.29 g
Kolhydrater11.5 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här låter toppenbra! Härligt att det kommer recept med quorn. Fler fler!! Både med färsen och den hela quornen Nu ska här bli köttbullar till jul.
Ulla-britt
2004-12-18Det här låter toppenbra! Härligt att det kommer recept med quorn. Fler fler!! Både med färsen och den hela quornen Nu ska här bli köttbullar till jul.
Ulla-britt
2004-12-18