Vegobullar

Riktigt goda vegobullar, som av den anledningen passar lika bra för vegetarianen som för köttätaren. Spiskummin, nejlika och persilja är smaker som får just de här bullarna att sticka ut lite extra.

Ingredienser
20 st
2 mjöliga potatisar (2 potatisar motsvarar 200 g)
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
380 g kokta kikärtor
1 ägg
1/2 tsk spiskummin
3 krm mald nejlika
2 krm mald kryddpeppar
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk potatismjöl
1/2 dl finhackad persilja
2 dl ströbröd
1 dl olja
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är beräknad per vegobulle.
Energi457 KJ / 109 kCal
Fett6 g
Salt0.4 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stJag tog med alla kryddor och gul lök. Sen bytte jag ut allt annat mot hirs och la till japansk soja och stekte bullarna i solrosolja. Det blev jättegott! Enligt Morgonstudion på SVT är det ju hirsets år 2024!
Maria
Jag bytte ut allt utom kryddor och lök mot kokt hirs. Det blev jättegoda vegobullar. Hirs är perfekt att göra biffar och bullar av. Varken ägg eller potatismjöl behövs.
Maria
Helt okej veganbullar. Goda i smak, men när man steker dom så blir det ju att de är lite råa/mjuka inuti. Men kommer göra receptet fler gånger. Mycket lättare än att fritera.
Gunilla
Jättegoda! Det går utmärkt att frysa dem.
Olga
Kan man frysa dessa?
Christel
Hej Christel! Det kan säkert. Inget vi själva har provat dock. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Vilken olja är bäst till dessa?
Ann
Hej Ann! Helt valfritt men eftersom det är mycket olja skulle vi välja en neutral matolja. Vill man ha t ex olivoljesmak på bullarna kan man välja det, och då måste man vara medveten om att olivolja ger mer smak. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Jättegoda, perfekt med en bulgursallad till!
Monika