Vego wellington på grönkål, palsternacka och lagrad ost

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
7Klimatsmart
Vego wellington på grönkål, palsternacka och lagrad ost

Wellington är namnet på en populär rätt där oxfilé bakas i smördeg. Här har vi gjort en lakto-ovo-vegetarisk Wellington där palsternacka, grönkål, ost och de klassiska tillbehören svamp och senap utgör smördegens fyllning.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Vego wellington på grönkål, palsternacka och lagrad ost

Ingredienser

6 portioner
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
400 g palsternacka
250 g svamp (t ex champinjon)
150 g grön- eller svartkål
4 msk olivolja
1 1/2 dl hackade valnötter
1 tsk torkad timjan
1 msk japansk soja
1 1/2 msk dijonsenap
2 dl riven lagrad ost
2 förp kyld smördeg (à 250 g)
1 uppvispat ägg
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Otroligt gott men svårt att förstå hur man skulle montera "rullen".

Marianne

2024-01-13

Hej! Ska degen vara dubbel? Blir inte det väldig degig? Fyllningen är jättegod!!

Christiane

2023-12-20

Hej Christiane! Ja det behövs två smördegar för att den ska hålla ihop. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-12-20

Hej, Går det att göra rätten i förväg och frysa in den? Mvh Maria

Maria

2023-12-19

Hej Maria och Per! Vi skulle inte rekommendera att varken frysa in eller göra rätten dagen innan. Däremot kan man förbereda fyllningen och rulla ihop och grädda den lagom till servering eller möjligen rulla ihop den någon timme innan gräddning. Hälsingar Ulrika

Redaktionen

2023-12-20

Näringsvärde per portion

Energi2238 KJ / 535 kCal
Fett35 g
Salt0.63 g
Kolhydrater40 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Öppen lasagne med svamp, kål och beurre blanc
Betyg 4.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig svartkålspasta med svampcrème och valnötter
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lökfräst svartkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad macka med vitlöksstekt svartkål och prästost
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconfräst svartkål
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bacon- och sveciakorv med stuvad svartkål
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga