Vego wellington på grönkål, palsternacka och lagrad ost
Wellington är namnet på en populär rätt där oxfilé bakas i smördeg. Här har vi gjort en lakto-ovo-vegetarisk Wellington där palsternacka, grönkål, ost och de klassiska tillbehören svamp och senap utgör smördegens fyllning.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023
Ingredienser
6 portioner
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
400 g palsternacka
250 g svamp (t ex champinjon)
150 g grön- eller svartkål
4 msk olivolja
1 1/2 dl hackade valnötter
1 tsk torkad timjan
1 msk japansk soja
1 1/2 msk dijonsenap
2 dl riven lagrad ost
2 förp kyld smördeg (à 250 g)
1 uppvispat ägg
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2238 KJ / 535 kCal
Fett35 g
Salt0.63 g
Kolhydrater40 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otroligt gott men svårt att förstå hur man skulle montera "rullen".
Marianne
2024-01-13Hej! Ska degen vara dubbel? Blir inte det väldig degig? Fyllningen är jättegod!!
Christiane
2023-12-20Hej Christiane! Ja det behövs två smördegar för att den ska hålla ihop. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-20Hej, Går det att göra rätten i förväg och frysa in den? Mvh Maria
Maria
2023-12-19Hej Maria och Per! Vi skulle inte rekommendera att varken frysa in eller göra rätten dagen innan. Däremot kan man förbereda fyllningen och rulla ihop och grädda den lagom till servering eller möjligen rulla ihop den någon timme innan gräddning. Hälsingar Ulrika
Redaktionen
2023-12-20