Vego wellington på grönkål, palsternacka och lagrad ost

Wellington är namnet på en populär rätt där oxfilé bakas i smördeg. Här har vi gjort en lakto-ovo-vegetarisk Wellington där palsternacka, grönkål, ost och de klassiska tillbehören svamp och senap utgör smördegens fyllning.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Ingredienser
6 portioner
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
400 g palsternacka
250 g svamp (t ex champinjon)
150 g grön- eller svartkål
4 msk olivolja
1 1/2 dl hackade valnötter
1 tsk torkad timjan
1 msk japansk soja
1 1/2 msk dijonsenap
2 dl riven lagrad ost
2 förp kyld smördeg (à 250 g)
1 uppvispat ägg
salt
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2238 KJ / 535 kCal
Fett35 g
Salt0.63 g
Kolhydrater40 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Frågar liksom Maria om det verkligen ska vara dubbla smördegar?
Martin
2023-11-22Tack för era kommentarer Martin och Maria! Det stämmer att det behövs två smördegar, den håller inte ihop om lagret smördeg blir för tunt. Lycka till och hoppas ni gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-23Hej, ska det verkligen vara dubbla smördegar i rullen?
Maria
2023-11-21