Vego wellington på grönkål, palsternacka och lagrad ost

Wellington är namnet på en populär rätt där oxfilé bakas i smördeg. Här har vi gjort en lakto-ovo-vegetarisk Wellington där palsternacka, grönkål, ost och de klassiska tillbehören svamp och senap utgör smördegens fyllning.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Ingredienser
6 portioner
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
400 g palsternacka
250 g svamp (t ex champinjon)
150 g grön- eller svartkål
4 msk olivolja
1 1/2 dl hackade valnötter
1 tsk torkad timjan
1 msk japansk soja
1 1/2 msk dijonsenap
2 dl riven lagrad ost
2 förp kyld smördeg (à 250 g)
1 uppvispat ägg
salt
svartpeppar
Gör så här
00:05:00
00:05:00
00:05:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2238 KJ / 535 kCal
Fett35 g
Salt0.63 g
Kolhydrater40 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott! Tog en gulbeta och smulade bacon.
Ann-christine
2025-04-27Otroligt gott men svårt att förstå hur man skulle montera "rullen".
Marianne
2024-01-13Hej! Ska degen vara dubbel? Blir inte det väldig degig? Fyllningen är jättegod!!
Christiane
2023-12-20Hej Christiane! Ja det behövs två smördegar för att den ska hålla ihop. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2023-12-20