Bacon- och sveciakorv med stuvad svartkål

1
0
Bacon- och sveciakorv med stuvad svartkål

Nog för att denna sveciakorv är himmelskt god, så är det tillbehören i denna rätt som sticker ut lite extra. Svartkålen steks och kokas sedan samman med mjölk och Västerbottenostsås innan den serveras ihop med korven och kokt potatis. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2019

Bacon- och sveciakorv med stuvad svartkål

Ingredienser

2 portioner
450 g delikatesspotatis
300 g korv med bacon- och sveciasmak (eller salsiccia)
1 tsk olja
125 g skuren svartkål
salt
peppar
1/2 dl ostsås (Västerbottensostsås)
1 dl mjölk
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet på korvpaketet. I övrigt fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2898 KJ / 695 kCal
Fett 41 g
Salt 3 g
Kolhydrater 47 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden