Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Bacon- och sveciakorv med stuvad svartkål

Nog för att denna sveciakorv är himmelskt god, så är det tillbehören i denna rätt som sticker ut lite extra. Svartkålen steks och kokas sedan samman med mjölk och Västerbottenostsås innan den serveras ihop med korven och kokt potatis. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Stek korven i hälften av oljan ca 10 minuter i en stekpanna.
  3. Lyft upp korven och håll den varm.
  4. Stek kålen i resten av oljan i stekpannan. Krydda med salt och peppar.
  5. Sänk värmen och rör i såsen och mjölken i stekpannan med kålen. Låt det bli varmt.
  6. Skär korvarna i halvor och servera med potatis, stuvad kål och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet på korvpaketet. I övrigt fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g delikatesspotatis
  • 300 g korv med bacon- och sveciasmak (eller salsiccia)
  • 1 tsk olja
  • 125 g skuren svartkål
  • salt
  • peppar
  • 1/2 dl ostsås (Västerbottensostsås)
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2898 kJ / 695 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer