Bacon- och sveciakorv med stuvad svartkål

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Bacon- och sveciakorv med stuvad svartkål

Nog för att denna sveciakorv är himmelskt god, så är det tillbehören i denna rätt som sticker ut lite extra. Svartkålen steks och kokas sedan samman med mjölk och Västerbottenostsås innan den serveras ihop med korven och kokt potatis. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2019

Bacon- och sveciakorv med stuvad svartkål

Ingredienser

2 portioner
450 g  delikatesspotatis
300 g  korv med bacon- och sveciasmak (eller salsiccia)
1 tsk  olja
125 g  skuren svartkål
salt
peppar
1/2 dl  ostsås (Västerbottensostsås)
1 dl  mjölk
1/2   påse mâchesallad (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet på korvpaketet. I övrigt fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2898 KJ / 695 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater47 g
Protein28 g

Testa liknande recept

Isterband med persiljestuvad potatis
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkorv med senapsstuvad svartkål
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rimmad lax med snabb dillstuvad potatis
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Isterband med gräddstuvad spetskål och dill
Betyg 4.5 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddstuvad surkål
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stekt falukorv med tryffel & blomkålsstuvade makaroner
Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga