Öppen lasagne med svamp, kål och beurre blanc

Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
2
Öppen lasagne med svamp, kål och beurre blanc

Servera en öppen lasagne som är lika elegant som smakrik! Fyll lasagneplattor med en kräm på ricotta, stekt svamp och lagrad ost och toppa sedan med smörstekt kål och såsen beurre blanc.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023

Öppen lasagne med svamp, kål och beurre blanc

Ingredienser

6 portioner

Beurre blanc

1   schalottenlök
1 dl  torrt vitt vin
1 msk  champagne- eller vitvinsvinäger
250 g  rumstempererat smör i tärningar

Öppen lasagne

700 g  svamp t.ex. kantareller, kastanjechampinjoner eller portabello
1   liten purjolök (à ca 150 g)
1   vitlöksklyfta
3 msk  smör
250 g  ricottaost
1 dl  riven parmesan, gruyère eller annan hårdost
salt
svartpeppar
12   lasagneplattor (torkade)

Svartkål

200 g  svartkål
2 msk  smör
1 msk  finrivet citronskal
1 msk  färskpressad citronjuice

Till servering

riven parmesan eller gruyère

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Hej Amanda. Vi lagade den här lasagnen igår. Förberedde fyllningen + lök/vin/vinäger tidigare på dagen. Och rev kålen. Sen var det bara att värma fyllningen, steka kålen, göra klart såsen och koka pastan innan vi skulle äta.

Hanna

2023-12-30

Ser gott ut! Går det att förbereda och göra såserna några timmar innan gästerna kommer?

Amanda

2023-12-29

Näringsvärde per portion

Energi1138 KJ / 272 kCal
Fett8 g
Salt0.24 g
Kolhydrater32 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Bakad ricotta med svartkålschips
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter
Betyg 4.2 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gnocchi med svartkål, blomkål och persiljericotta
Betyg 3.8 av 5.
68 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Lökfräst svartkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga