Öppen lasagne med svamp, kål och beurre blanc

Betyg 4.9 av 5.
10 personer har röstat
3
Öppen lasagne med svamp, kål och beurre blanc

Servera en öppen lasagne som är lika elegant som smakrik! Fyll lasagneplattor med en kräm på ricotta, stekt svamp och lagrad ost och toppa sedan med smörstekt kål och såsen beurre blanc.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023

Öppen lasagne med svamp, kål och beurre blanc

Ingredienser

6 portioner

Beurre blanc

1 schalottenlök
1 dl torrt vitt vin
1 msk champagne- eller vitvinsvinäger
250 g rumstempererat smör i tärningar

Öppen lasagne

700 g svamp t.ex. kantareller, kastanjechampinjoner eller portabello
1 liten purjolök (à ca 150 g)
1 vitlöksklyfta
3 msk smör
250 g ricottaost
1 dl riven parmesan, gruyère eller annan hårdost
salt
svartpeppar
12 lasagneplattor (torkade)

Svartkål

200 g svartkål
2 msk smör
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice

Till servering

riven parmesan eller gruyère

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde om detta recept en del främst för att jag missat köpa lasagneplattor men det blev så gott ändå. Körde vanlig fusillipasta och rörde ihop med svampsåsen. Dessutom stekte jag kyckling i bitar och pancetta på det sant hade i både kycklingfond och en rejäl dos chiliflakes. Svartkålen blandade jag direkt med beurre blanc och la allt det ovanpå pastan vid servering. Blev otroligt gott!

Carola

2024-11-20

Hej Amanda. Vi lagade den här lasagnen igår. Förberedde fyllningen + lök/vin/vinäger tidigare på dagen. Och rev kålen. Sen var det bara att värma fyllningen, steka kålen, göra klart såsen och koka pastan innan vi skulle äta.

Hanna

2023-12-30

Ser gott ut! Går det att förbereda och göra såserna några timmar innan gästerna kommer?

Amanda

2023-12-29

Näringsvärde per portion

Energi1138 KJ / 272 kCal
Fett8 g
Salt0.24 g
Kolhydrater32 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Bakad ricotta med svartkålschips
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter
Betyg 4.2 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gnocchi med svartkål, blomkål och persiljericotta
Betyg 3.8 av 5.
68 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Fritto misto
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga