Öppen lasagne med svamp, kål och beurre blanc
Servera en öppen lasagne som är lika elegant som smakrik! Fyll lasagneplattor med en kräm på ricotta, stekt svamp och lagrad ost och toppa sedan med smörstekt kål och såsen beurre blanc.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023
Ingredienser
6 portioner
Beurre blanc
1 schalottenlök
1 dl torrt vitt vin
1 msk champagne- eller vitvinsvinäger
250 g rumstempererat smör i tärningar
Öppen lasagne
700 g svamp t.ex. kantareller, kastanjechampinjoner eller portabello
1 liten purjolök (à ca 150 g)
1 vitlöksklyfta
3 msk smör
250 g ricottaost
1 dl riven parmesan, gruyère eller annan hårdost
salt
svartpeppar
12 lasagneplattor (torkade)
Svartkål
200 g svartkål
2 msk smör
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
Till servering
riven parmesan eller gruyère
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1138 KJ / 272 kCal
Fett8 g
Salt0.24 g
Kolhydrater32 g
Protein13 g
Kommentarer
Hej Amanda. Vi lagade den här lasagnen igår. Förberedde fyllningen + lök/vin/vinäger tidigare på dagen. Och rev kålen. Sen var det bara att värma fyllningen, steka kålen, göra klart såsen och koka pastan innan vi skulle äta.
Hanna
2023-12-30Ser gott ut! Går det att förbereda och göra såserna några timmar innan gästerna kommer?
Amanda
2023-12-29