Krämig svartkålspasta med svampcrème och valnötter
Krämiga pastarätter är alltid en hit på middagsbordet. Ikväll kombineras svartkålspasta med svamp och valnötter som blir en fröjd för både smaklökarna och ögonen. Pastan serveras med såsen, tomater och nötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna pappardelle)
160 g fiorini blomkålsbuketter
1 rödlök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
125 g skuren svartkål
1 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 påse färsk basilika (à 30 g)
1 dl crème av svamp med tryffel
salt
peppar
Till servering
1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
1 dl valnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2181 KJ / 523 kCal
Fett21 g
Salt1.5 g
Kolhydrater63 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Första gången jag lagat något som gör mig kräkfärdig 🤢 Tydligen tycker jag inte om tryffel. TIL.
Ingrid
2021-04-18