Krämig svartkålspasta med svampcrème och valnötter

5
1 Klimatsmart
Krämig svartkålspasta med svampcrème och valnötter

Krämiga pastarätter är alltid en hit på middagsbordet. Ikväll kombineras svartkålspasta med svamp och valnötter som blir en fröjd för både smaklökarna och ögonen. Pastan serveras med såsen, tomater och nötter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019

Krämig svartkålspasta med svampcrème och valnötter

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna pappardelle)
160 g
fiorini blomkålsbuketter
1
rödlök
1 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
125 g
skuren svartkål
1 dl
matlagningsgrädde
2 dl
mjölk
1
påse färsk basilika (à 30 g)
1 dl
crème av svamp med tryffel
-
salt
-
peppar

Till servering

1/2
förp romanticatomater (à 400 g)
1 dl
valnötter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på svampkrämen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Blanda tomaterna med en vinägrett på olja och vinäger.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Ingrid

2021-04-18

Första gången jag lagat något som gör mig kräkfärdig 🤢 Tydligen tycker jag inte om tryffel. TIL.

Näringsvärde per portion

Energi 2181 KJ / 523 kCal
Fett 21 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 63 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept