Vego enchiladas med mjölkproteinstrimlor

Enkel middag mitt i veckan! Då är det dags för gratinerade enchiladas med mjölkproteinstrimlor istället för köttfärs. På med ugnen och låt salsatonerna flöda i köket medan du lagar mat. Enchiladas är snabbt, enkelt och mycket gott.

Ingredienser
4 portioner
2 paket, kryddade strimlor av mjölkprotein à 330 g (t ex tomat & örter)
smör eller olja (till stekning samt till formen)
1 hackad gul lök
1 msk tomatpuré
1 burk salsasås (à 230 g)
8 tortillabröd
2 1/2 dl riven ost
Till servering
pico de gallo tomatsalsa (se länk i steg 6)
2 dl gräddfil
sallad
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2517 KJ / 616 kCal
Fett20 g
Salt6.2 g
Kolhydrater62 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi använder VegMe original färs och tycker att det blir alltid jättegott! Troligtvis funkar vilken (vego)färs som helst?
Milja
2020-11-10Det här är lite utdaterat då Valio har slutat sälja sina mjölkproteinstrimlor, såvida ingen annan tillverkar något liknande?
Emmeli
2020-06-14