Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Enchiladas med köttfärs

Detta mexikanska recept är enkelt och otroligt gott. Enchiladas med köttfärs består av tortillabröd som fylls med chilikryddad köttfärs och gratinerats med ost. Perfekt till picknicken eller att avnjutas direkt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs köttfärsen i olja. Skala och hacka lök och låt den fräsa med några minuter. Tillsätt tomatpuré och salsasås. Låt koka ihop något.
  2. Värm tortillabröden enligt förpackningens anvisning. Fördela köttfärsröran i bröden. Rulla ihop och lägg i en lätt smord ugnssäker form. Strö över riven ost.
  3. Gratinera i 225°C, ca 5 minuter. Servera med tomat- och löksallad.

För alla

Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost.

Klimatanpassa

Välj blandfärs istället för nötfärs/välj kycklingfärs istället för nötfärs, vilket ger en halvering/80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten. För ännu lägre klimatpåverkan minska mängden färs och tillsätt kokta bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk salsasås mexikansk typ (à 230 g)
  • 4 tortillabröd
  • 2 dl riven ost
  • tomater
  • lök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2402 kJ / 574 kCal