UNDER 30 MIN | Medel

Quesadillas med fyllning

Quesadillas serveras traditionellt med bara ost som fyllning men den här varianten är betydligt matigare. Stekbart mjölkprotein ersätter kyckling och steks tillsammans med paprika, olivolja och olika kryddor. Servera tillsammans med tomatsalsa och gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär paprikan i tunna strimlor.
  2. Hetta upp en stekpanna och häll i olivoljan. Bryn mjölkproteinstrimlor och paprika. Pressa ner vitlök och strö i paprikapulvret. Rör ner tomatpurén, tillsätt vatten. Smaka av med salt och peppar, rör om.
  3. Fördela fyllningen på tortillabröden, strö på ost och vik ihop. Rosta i torr stekpanna – cirka 2 minuter per sida.
  4. Till servering: Halvera quesadillasen och servera med salsa och gräddfil.

För alla

Kontrollera noga innehållet i MiFú proteinet.
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.

Recept och bild i samarbete med Valio MiFú.

Ingredienser

Portioner: 6 st
  • 1/2 grön paprika
  • 1/2 dl olivolja
  • 250 g stekbart mjölkprotein i strimlor (t ex MiFú naturell)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk paprikapulver
  • 4 msk tomatpuré
  • 1/2 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 6 tortillabröd
  • 2 dl riven ost
Till servering
  • salsasås
  • 2 dl gräddfil

Näringsvärde
Per portion

Energi 1516 kJ / 362 kCal