Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färsiga enchilladas

Dessa enchiladas med en fyllning av köttfärs, salsa och majs är en festlig variant med tortillabröd som passar både stora och små. Tortillabröden med köttfärsfyllningen får ett härligt osttäcke och gratineras i ugnen för färg och konsistens.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Stek färsen i olja tills den fått fin färg och blivit smulig.
  3. Låt majsen rinna av. Blanda ner majs och salsa i pannan och låt puttra några minuter.
  4. Lägg ut tortillabröden på en skärbräda eller liknande. Fördela färsröran på bröden och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Servera enchilladas med en blandad sallad.

För alla

Gör laktos- och mjölkfri: byt ut osten mot sojabaserad ost.

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd. Strö över ost och gratinera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 1 burk majs (à 300 g)
  • 1 burk tomatsalsa (à 300 g)
  • 8 tortillabröd
  • 2 dl riven ost (max 17 %)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2711 kJ / 653 kCal
Läs mer om näringsvärden