Färsiga enchilladas
Dessa enchiladas med en fyllning av köttfärs, salsa och majs är en festlig variant med tortillabröd som passar både stora och små. Tortillabröden med köttfärsfyllningen får ett härligt osttäcke och gratineras i ugnen för färg och konsistens.
Ingredienser
4 portioner
500 g köttfärs
1 msk olja
1 burk majs (à 300 g)
1 burk tomatsalsa (à 300 g)
8 tortillabröd
2 dl riven ost (max 17 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2711 KJ / 653 kCal
Kommentarer
Mycket gott! Hade ostdipp till och definitivt någon dip behövs. Kommer nog ha i mer och olika fyllning om man kör igen. Typ jalapeno eller något liknande. Smaken var god men krävs lite variation. Körde inte heller 250C då det på tok kändes för varmt.
Anthony
2022-03-29Jättegott! Brukar steka champinjoner (färska eller på burk) samt ha i en liten burk majs för att dryga ut det lite.
Therese
2020-05-09VARNING! Gör du som jag och följer receptet till punkt och pricka kommer du få bränd middag som sitter fast i pannan. SJÄLVKLART är 250 grader helt åt skogen för varmt, det är ju uppenbart när jag tänker efter själv. Mitt tips är att testa 5 minuter på 150-175 grader. Ugnar varierar ju också (men inte 100 grader fel). Det är ju bara osten som ska smälta. Skalen blir hårda och oätligt direkt vid högre temperaturer.
Jonas
2010-11-20