Vaniljmunkar
Hemgjorda vaniljmunkar fyllda med len vaniljkräm – mums! Kavla upp ärmarna och gör världens godaste vaniljmunkar i ditt eget kök – här helt laktosfritt. Och du, att fritera är mycket enklare än du tror.
Ingredienser
16 st
50 g rumsvarmt laktosfritt smör
2 dl laktosfri mjölk
25 g färsk jäst
1/2 dl socker (+ extra att rulla i)
1 krm salt
1/2 tsk malen kardemumma
5 1/2 dl vetemjöl
1 ägg
ca 1 l neutral olja (till fritering)
4 dl vaniljkräm
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat på hemmagjord vaniljkräm.
Energi864 KJ / 207 kCal
Fett9 g
Salt0.1 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g
Kommentarer
För lite mjöl enligt receptet.
David
2021-12-18Jag tycker personligen bullarna blir lite för kompakta även om det var mycket luft i dom (hade i en halv tsk bikarbonat med). Lät dom även jäsa lite längre vid båda tillfällena. Svårt att få in den mängd vaniljkräm jag vill ha i dom. I övrigt gott recept och goda att glasera med choklad.
Johanna
2021-12-14Måste man ha kardemumma i eller går det att göra utan!?
Sandra
2021-06-27Hej Sandra! Om du ej gillar kardemumma går det bra att utesluta. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-07-06