Matig pasta med pesto
En matig pasta pesto räddar dig ur middagsfunderingarna! I det här receptet blandar vi dessutom i matiga mjölkproteinstrimlor för en extra mättande middag. Servera gärna med tomater och några kvistar basilika.
Ingredienser
4 portioner
400 g spaghetti
smör eller margarin (till stekning)
1 förp, strimlor av mjölkprotein à 330 g
100 g pesto basilika
1 msk olivolja
salt
peppar
Till servering
12 körsbärstomater
färsk basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2674 KJ / 640 kCal
Fett23 g
Salt3.5 g
Kolhydrater77 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag har kollat de största Ica-butikerna och Mifu verkar inte finnas någonstanns. Ganska kasst recept på veckomeny med andra ord.
Thommie
2020-08-12Hej Thommie! Ursäkta sent svar. Det stämmer att Mifu inte längre finns att köpa. Istället för Mifu kan man välja mjölkproteinstrimlor. Vi ber om ursäkt för att vi hade missat att ändra det i receptet. Hoppas att du vill testa laga den här pastan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-01