Matig pasta med pesto

3
1
Matig pasta med pesto

En matig pasta pesto räddar dig ur middagsfunderingarna! I det här receptet blandar vi dessutom i matiga mjölkproteinstrimlor för en extra mättande middag. Servera gärna med tomater och några kvistar basilika.

Skriv ut
Matig pasta med pesto

Ingredienser

4 portioner
400 g
spaghetti
-
smör eller margarin (till stekning)
1
förp, strimlor av mjölkprotein à 330 g
100 g
pesto
1 msk
olivolja
-
salt
-
peppar

Till servering

12
körsbärstomater
-
färsk basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i mjölkproteinet och peston.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri spaghetti.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja en pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Thommie

2020-08-12

Jag har kollat de största Ica-butikerna och Mifu verkar inte finnas någonstanns. Ganska kasst recept på veckomeny med andra ord.

Redaktionen ICAse

2020-09-01

Hej Thommie! Ursäkta sent svar. Det stämmer att Mifu inte längre finns att köpa. Istället för Mifu kan man välja mjölkproteinstrimlor. Vi ber om ursäkt för att vi hade missat att ändra det i receptet. Hoppas att du vill testa laga den här pastan! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2674 KJ / 640 kCal
Fett 23 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 77 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept