Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Matig pasta med pesto

En matig pasta pesto räddar dig ur middagsfunderingarna! I det här receptet blandar vi dessutom i matiga mjölkproteingryn för en extra mättande middag. Servera gärna med tomater och några kvistar basilika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Smält smör i en stekpanna och bryn grynen på hög värme. 
  3. Blanda spaghettin med gryn, pesto och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Garnera med halverade körsbärstomater och basilika och servera.

För alla

Kontrollera noga innehållet i MiFú proteinet och peston.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri spaghetti.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja en pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Recept och bild i samarbete med Valio MiFú.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g spaghetti
  • smör eller margarin (till stekning)
  • 1 förp, gryn av mjölkprotein à 330 g (t ex MiFú naturell)
  • 100 g pesto
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Till servering
  • 12 körsbärstomater
  • färsk basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2674 kJ / 640 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept