Vego enchiladas med mjölkproteinstrimlor

Enkel middag mitt i veckan! Då är det dags för gratinerade enchiladas med mjölkproteinstrimlor istället för köttfärs. På med ugnen och låt salsatonerna flöda i köket medan du lagar mat. Enchiladas är snabbt, enkelt och mycket gott.

Ingredienser
4 portioner
2 paket, kryddade strimlor av mjölkprotein à 330 g (t ex tomat & örter)
smör eller olja (till stekning samt till formen)
1 hackad gul lök
1 msk tomatpuré
1 burk salsasås (à 230 g)
8 tortillabröd
2 1/2 dl riven ost
Till servering
pico de gallo tomatsalsa (se länk i steg 6)
2 dl gräddfil
sallad
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2517 KJ / 616 kCal
Fett20 g
Salt6.2 g
Kolhydrater62 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stVi använder VegMe original färs och tycker att det blir alltid jättegott! Troligtvis funkar vilken (vego)färs som helst?
Milja
Det här är lite utdaterat då Valio har slutat sälja sina mjölkproteinstrimlor, såvida ingen annan tillverkar något liknande?
Emmeli