UNDER 30 MIN | Enkel

Mandelvåfflor

Finns det ett bättre sätt att starta dagen än med ljuvligt frasiga våfflor? De här mandelvåfflorna är dessutom snåla på kolhydrater eftersom du gör dem på mestadels mandelmjöl. Servera med dina favorittillbehör och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 7 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt grädden och vattnet och vispa ihop till en slät smet.
  2. Hetta upp våffeljärnet. Smörj järnet noga med matfett. Häll i ca 1 dl smet för varje våffla, bred ev. ut smeten och grädda. Lägg våfflorna på galler (lägg dem inte i en hög för då blir de mjuka fortare).
  3. Till servering: Servera med rårörda bär och vispad grädde eller glass.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Välj laktosfria serveringstillbehör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfria serveringstillbehör.

Näringsvärdet är beräknat per våffla.

Ingredienser

Portioner: 7 st
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl kallt vatten
  • matfett (till gräddning)
Till servering
  • rårörda bär, t ex blåbär
  • vispad grädde eller glass

Näringsvärde
Per portion

Energi 1465 kJ / 350 kCal