Mandelmusslor med vaniljkräm och jordgubbssylt
Baka spröda, vaniljdoftande mandelmusslor fyllda med len vaniljkräm och söt jordgubbssylt. Toppa de små underverken med vispad grädde och imponera på fikagäster med en smak av sommar.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
20 st
100 g smör
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl
1 äggvita
50 g smält smör (till formarna)
Vaniljkräm
4 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
1 dl strösocker
3 msk majsstärkelse
25 g smör
Fyllning
2 dl vispgrädde
2 dl jordgubbssylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi924 KJ / 221 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater20 g
Protein3 g
Kommentar
Hur långt i förväg kan man göra dem? Funderar på att servera som en efterrätt så vill helst ha allt gjort innan gästerna kommer.
Christine
2023-09-17Hej Christine! Du kan baka mandelmusslorna ett par dagar innan eller frysa in dem. Gör sedan vaniljkrämen dagen innan och förvara den i kylen i en spritspåse. Samma dag som du ska servera dem kan du vispa grädden och fyll mandelmusslorna precis innan servering. Lycka till! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-29