Mandelmusslor med vaniljkräm och jordgubbssylt

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Mandelmusslor med vaniljkräm och jordgubbssylt

Baka spröda, vaniljdoftande mandelmusslor fyllda med len vaniljkräm och söt jordgubbssylt. Toppa de små underverken med vispad grädde och imponera på fikagäster med en smak av sommar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023

Mandelmusslor med vaniljkräm och jordgubbssylt

Ingredienser

20 st
100 g smör
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl
1 äggvita
50 g smält smör (till formarna)

Vaniljkräm

4 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
1 dl strösocker
3 msk majsstärkelse
25 g smör

Fyllning

2 dl vispgrädde
2 dl jordgubbssylt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Hur långt i förväg kan man göra dem? Funderar på att servera som en efterrätt så vill helst ha allt gjort innan gästerna kommer.

Christine

2023-09-17

Hej Christine! Du kan baka mandelmusslorna ett par dagar innan eller frysa in dem. Gör sedan vaniljkrämen dagen innan och förvara den i kylen i en spritspåse. Samma dag som du ska servera dem kan du vispa grädden och fyll mandelmusslorna precis innan servering. Lycka till! Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-29

Näringsvärde per st

Energi924 KJ / 221 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater20 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Macarons
Betyg 3.5 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Falsk ostkaka på zucchini
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Macaron med kaffe och hasselnötscreme
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Snökakor
Betyg 4.5 av 5.
50 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarber- och mandelpaj
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelmusslor
Betyg 4.6 av 5.
81 personer har röstat
Över 60 min att tillaga