Äppelflarn med kardemumma
Tunna äppelskivor, mandelkräm och smördeg är grunden i denna dessert. Strössla flarnen med en socker- och kardemummablandning innan du gräddar dem. Servera med glass, vaniljsås eller smaksatt kvarg.
Ingredienser
4 portioner
1/2 rulle smördeg (à 250 g)
Mandelkräm
50 g rumstempererat smör
1/2 dl mandelmjöl
2 msk florsocker
1 äggula
Äpplen
1 msk smör
2 äpplen (gärna Ingrid Marie)
1 msk strösocker
1/2 msk krossade kardemummakärnor
Till servering
glass, vaniljsås eller smaksatt kvarg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är per port inkl kvarg.
Energi1758 KJ / 421 kCal
Fett30 g
Salt0.2 g
Kolhydrater28 g
Protein10 g
Kommentarer
Ingen höjdare. Var platta och tråkiga i smaken.
Rebecca
2023-12-05Kanongott och glass till mums
Catharina
2023-11-06Toppengoda. Funkar även med rabarber!
Cecilia
2022-01-15