Tunna äppelskivor, mandelkräm och smördeg är grunden i denna dessert. Strössla flarnen med en socker- och kardemummablandning innan du gräddar dem. Servera med glass, vaniljsås eller smaksatt kvarg.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri smördeg. Servera med laktosfritt tillbehör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri smördeg. Servera med mjölkproteinfritt tillbehör.
Näringsberäkningen är per port inkl kvarg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Cecilia
2022-01-15Toppengoda. Funkar även med rabarber!
Lena
2020-10-03Jag saknar att det står vilken ugn temperaturen avser. Skillnad på vanlig och varmluft. Detta gäller för alla recept..
Redaktionen ICAse
2020-10-05Hej Lena! Tack för din kommentar, vi tar med oss den frågan till utveckling av recepten. Alla våra recept är för vanlig över- och undervärme om inget annat anges. Hälsningar Ulrika
Kajsa
2020-09-18Ja det ska vara osmält smör kan jag nu konstatera. Fungerade bra efter lite jobb