Äppelflarn med kardemumma

50
5
Äppelflarn med kardemumma

Tunna äppelskivor, mandelkräm och smördeg är grunden i denna dessert. Strössla flarnen med en socker- och kardemummablandning innan du gräddar dem. Servera med glass, vaniljsås eller smaksatt kvarg.

Äppelflarn med kardemumma

Ingredienser

4 portioner
1/2 rulle smördeg (à 250 g)

Mandelkräm

50 g rumstempererat smör
1/2 dl mandelmjöl
2 msk florsocker
1 äggula

Äpplen

1 msk smör
2 äpplen (gärna Ingrid Marie)
1 msk strösocker
1/2 msk krossade kardemummakärnor

Till servering

glass, vaniljsås eller smaksatt kvarg

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri smördeg. Servera med laktosfritt tillbehör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri smördeg. Servera med mjölkproteinfritt tillbehör.

Näringsberäkningen är per port inkl kvarg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Cecilia

2022-01-15

Toppengoda. Funkar även med rabarber!

Lena

2020-10-03

Jag saknar att det står vilken ugn temperaturen avser. Skillnad på vanlig och varmluft. Detta gäller för alla recept..

Redaktionen ICAse

2020-10-05

Hej Lena! Tack för din kommentar, vi tar med oss den frågan till utveckling av recepten. Alla våra recept är för vanlig över- och undervärme om inget annat anges. Hälsningar Ulrika

Kajsa

2020-09-18

Ja det ska vara osmält smör kan jag nu konstatera. Fungerade bra efter lite jobb

Näringsvärde per portion

Energi 1758 KJ / 421 kCal
Fett 30 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 28 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden