Glutenfria scones på durramjöl

20
1
Glutenfria scones på durramjöl

Bjud på läckra glutenfria scones till frukost! Dessa görs bland annat på durramjöl - ett fiberrikt och glutenfritt mjöl som har en mild och nötig smak. Honung och russin i smeten ger en behaglig sötma. Servera gärna med marmelad, färskost och en stor kanna te.

Glutenfria scones på durramjöl

Ingredienser

ca 12 st
4 dl durramjöl
2 dl mandelmjöl
3 msk krossade chiafrön
2 dl russin
1/2 tsk salt
1 msk psylliumhusk
3 tsk bakpulver
100 g mjukt smör
2 msk honung
3 dl yoghurt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentar

Tugce

2021-05-22

Goda, men de blev väldigt torra.