Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Glutenfria scones på durramjöl

Bjud på läckra scones till frukost! Dessa görs bland annat på durramjöl - ett fiberrikt mjöl som har en mild och nötig smak. Honung och russin i smeten ger en behaglig sötma. Servera gärna med marmelad, färskost och en stor kanna te.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 °C
  2. Blanda durra, mandelmjöl, chiafrön, russin, salt, psylliumhusk och bakpulver i en skål. 
  3. Tillsätt smöret, skuret i små kuber. Nyp snabbt ihop allt. 
  4. Tillsätt honung och yoghurt. Blanda ihop till en kletig deg.
  5. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt. Forma degen till runda bullar och placera i formarna. Gör ett kryss i varje med en vass kniv.
  6. Grädda i cirka 15-20 minuter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Ingredienser

Portioner: ca 12 st
  • 4 dl durramjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 3 msk krossade chiafrön
  • 2 dl russin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk psylliumhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 100 g mjukt smör
  • 2 msk honung
  • 3 dl yoghurt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer