Glutenfria scones på durramjöl

Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
1
Glutenfria scones på durramjöl

Bjud på läckra glutenfria scones till frukost! Dessa görs bland annat på durramjöl - ett fiberrikt och glutenfritt mjöl som har en mild och nötig smak. Honung och russin i smeten ger en behaglig sötma. Servera gärna med marmelad, färskost och en stor kanna te.

Glutenfria scones på durramjöl

Ingredienser

ca 12 st
4 dl  durramjöl
2 dl  mandelmjöl
3 msk  krossade chiafrön
2 dl  russin
1/2 tsk  salt
1 msk  psylliumhusk
3 tsk  bakpulver
100 g  mjukt smör
2 msk  honung
3 dl  yoghurt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat

Kommentar

Goda, men de blev väldigt torra.

Tugce

2021-05-22

Testa liknande recept

Mandelmusslor med citronkräm
Betyg 3.9 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri kladdkaka
Betyg 4.4 av 5.
93 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfri pajdeg på mandelmjöl
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mazariner
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegetarisk korma
Betyg 4 av 5.
144 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Biscotti med choklad och citron 
Betyg 3.6 av 5.
80 personer har röstat
Över 60 min att tillaga