Glutenfria scones på durramjöl

8
0
Glutenfria scones på durramjöl

Bjud på läckra scones till frukost! Dessa görs bland annat på durramjöl - ett fiberrikt mjöl som har en mild och nötig smak. Honung och russin i smeten ger en behaglig sötma. Servera gärna med marmelad, färskost och en stor kanna te.

Skriv ut
Glutenfria scones på durramjöl

Ingredienser

ca 12 st
4 dl
durramjöl
2 dl
mandelmjöl
3 msk
krossade chiafrön
2 dl
russin
1/2 tsk
salt
1 msk
psylliumhusk
3 tsk
bakpulver
100 g
mjukt smör
2 msk
honung
3 dl
yoghurt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Testa liknande recept