Vegetarisk Feijoada

39
1
Vegetarisk Feijoada

En mustig vegetarisk gryta som blir fint orange i färgen av morot, pumpa och sötpotatis. Den här sortens gryta serveras ofta i Portugal, liksom i Goa, som ett arv från kolonierna i Brasilien och Afrika. Svarta bönor är väldigt välsmakande och tillför protein, tyvärr är de lite bortglömda här i norr.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Vegetarisk Feijoada

Ingredienser

4 portioner
2 burkar svarta bönor (à 400 g)
1 rödlök
1 msk olja
1 sötpotatis (à ca 300 g)
1 morot
200 g pumpa (t ex butternut)
1 msk Kärstis kryddmix (se länk nedan)
ca 1 - 1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
500 g passerade tomater
3 vitlöksklyftor
1/2 kruka färsk koriander

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut gräddfil eller använd mjölkfritt alternativ.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentar

Mikael

2019-12-23

Vattenmängden känns fel 1 1/4 dl ej liter känns bättre.

Redaktionen ICAse

2020-01-07

Hej Mikael! Tack för att du uppmärksammar oss på det och ursäkta sent svar. Du har helt rätt. Tryckfelsnissen hade varit i farten och det ska vara 1-1 1/2 dl vatten och inget annat. Receptet är nu uppdaterat med rätt mängd. Smaklig spis! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1234 KJ / 294 kCal
Fett 5 g
Salt 3 g
Kolhydrater 44 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden