Vegetarisk Feijoada
En mustig vegetarisk gryta som blir fint orange i färgen av morot, pumpa och sötpotatis. Den här sortens gryta serveras ofta i Portugal, liksom i Goa, som ett arv från kolonierna i Brasilien och Afrika. Svarta bönor är väldigt välsmakande och tillför protein, tyvärr är de lite bortglömda här i norr.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012
Ingredienser
4 portioner
2 burkar svarta bönor (à 400 g)
1 rödlök
1 msk olja
1 sötpotatis (à ca 300 g)
1 morot
200 g pumpa (t ex butternut)
1 msk Kärstis kryddmix (se länk nedan)
ca 1 - 1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
500 g passerade tomater
3 vitlöksklyftor
1/2 kruka färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1234 KJ / 294 kCal
Fett5 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt god
Richard
2024-02-21Vattenmängden känns fel 1 1/4 dl ej liter känns bättre.
Mikael
2019-12-23Hej Mikael! Tack för att du uppmärksammar oss på det och ursäkta sent svar. Du har helt rätt. Tryckfelsnissen hade varit i farten och det ska vara 1-1 1/2 dl vatten och inget annat. Receptet är nu uppdaterat med rätt mängd. Smaklig spis! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-07