Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rostad pumpa och sötpotatis

Gillar du rotfrukter så är det här ett recept för dig! En riktigt smarrig rätt beståendes av rostad pumpa, sötpotatis och morötter. Servera pumpan och sötpotatisen som den är eller tillsammans med en köttbit.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär pumpa och rotfrukter i stora jämna tärningar. Lägg dem i en ugnssäker form eller långpanna.
  3. Stänk lite olivolja och strö oregano, salt och peppar över alltsammans. Rör runt.
  4. Ungsbaka/rosta pumpa och rotfrukter i ca 30 minuter eller tills de är riktigt mjuka.

Tips

Servera med en sås på 2 pressade vitklöksklyftor, 1 finriven morot, 2 dl matlagningsyoghurt, salt och peppar (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pumpaklyfta (à ca 400 g)
  • 2 stora morötter
  • 1 stor sötpotatis
  • olivolja
  • 2 tsk oregano
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer