Niebe - Gambiansk lök- och bönröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Niebe - Gambiansk lök- och bönröra

Niebe är namnet på en gambiansk röra baserad på lök, vitlök, små vita bönor och tomat. Pepparfrukten jalapeño, torkad oregano och grönsaksbuljong sätter extra piff och smak. Lök- och bönröran passar utmärkt att dippa grönsaker i, eller till falafel och bönbollar.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs hackad gul lök, rivna vitlöksklyftor och urkärnad, finhackad jalapeño i olja på medelvärme tills löken mjuknar, utan att den får färg.
  2. Tillsätt grönsaksbuljongtärning, tomatpuré, oregano, salt, svartpeppar och vatten.
  3. Rör ner kokta små vita bönor. Mixa eventuellt slätt i en matberedare eller med en stavmixer.
  4. Servera lök- och bönröran som tillbehör, gärna till Frasiga bönbollar ”Akara”. Den är även god att dippa grönsaksstavar i eller att bjuda i baguette med sallad och bönbollar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad och finhackad jalapeño
  • 2 msk olja
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 förp avrunna kokta små vita böna (à 400 g)
Lägg till i inköpslistan