Niebe - Gambiansk lök- och bönröra
![Niebe - Gambiansk lök- och bönröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_144113/cf_259/niebe_-_gambiansk_lok-_och_bonrora_.jpg)
Niebe är namnet på en gambiansk röra baserad på lök, vitlök, små vita bönor och tomat. Pepparfrukten jalapeño, torkad oregano och grönsaksbuljong sätter extra piff och smak. Lök- och bönröran passar utmärkt att dippa grönsaker i, eller till falafel och bönbollar.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
![Niebe - Gambiansk lök- och bönröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_144113/cf_259/niebe_-_gambiansk_lok-_och_bonrora_.jpg)
Ingredienser
3 dl
2 hackade gula lökar
2 rivna vitlöksklyftor
1/2 - 1 urkärnad och finhackad jalapeño
2 msk olja
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1/2 tsk torkad oregano
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1 dl vatten
1 förp avrunna kokta små vita böna (à 400 g)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer