Tacogryta med kyckling
Perfekt som en tacomiddag är denna tacogryta med kyckling och bönor. Servera den här texmexgrytan med kyckling, som får den rätta tacosmaken av tacokryddan, med avokadoyoghurt, riven ost och tortillabröd.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g kycklinglårfilé
2 msk rapsolja
1 förp tacokrydda (à 28 g)
500 g passerade tomater
1 förp kokta kidneybönor (à ca 400 g)
1 förp kokta svarta bönor (à ca 400 g)
1 förp majskorn (à 150 g)
salt
peppar
Serveringsförslag
tortillabröd och avokadoyoghurt (se länk i steg 6)
limeklyftor och riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi1554 KJ / 371 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater33 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer