Afrikansk soppgryta
En fin, mustig och fantastiskt god soppgryta. Gurkmeja, kummin och kanel är en smakfull afrikansk kombination som lyfter grönsakerna och lämnar dig mätt och glad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006
Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
1 - 2 sötpotatisar
2 - 3 selleristjälkar
1 squash
2 msk olja
4 dl vatten
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 - 1 1/2 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1 tsk timjan
1/2 tsk kummin
1 krm kanel
1/2 - 1 krm chilipeppar
1 dl makaroner
1 burk kikärtor (à 400 g)
Till servering
persilja
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. bröd.
Energi1390 KJ / 332 kCal
Fett10 g
Salt4 g
Kolhydrater45 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skippade pasta, tog mindre vatten och spiskummin istället för kummin. Hjälp, vad gott! Är inget fan av sötpotatis i vanliga fall, men här är den i sitt esse.
Lina
2021-11-01Supergott! Jag tillsatte lite soya och syra och det gillar jag iaf!
Linnea
2019-01-28jätte gott. jag skippade squashen och makaronin pga av att det kändes som det blev lite för mycket grejer. Jag hade nog bytt ut de hela tomaterna mot krossade nu i efterhand. Var geneösa med kryyningen och jag skulle säga att spiskummin pasade bättre än kummin, både nyttigare och godare.
Linus
2017-01-17