Afrikansk soppgryta

39
5
Afrikansk soppgryta

En fin, mustig och fantastiskt god soppgryta. Gurkmeja, kummin och kanel är en smakfull afrikansk kombination som lyfter grönsakerna och lämnar dig mätt och glad.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Afrikansk soppgryta

Ingredienser

4 portioner
2 rödlökar
1 - 2 sötpotatisar
2 - 3 selleristjälkar
1 squash
2 msk olja
4 dl vatten
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 - 1 1/2 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1 tsk timjan
1/2 tsk kummin
1 krm kanel
1/2 - 1 krm chilipeppar
1 dl makaroner
1 burk kikärtor (à 400 g)

Till servering

persilja
bröd

Gör så här

För allaLäs noga ingrediensförteckningen på makaronerna och brödet. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria makaroner och välj glutenfritt bröd.Näringsberäkningen är inkl. bröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Lina

2021-11-01

Skippade pasta, tog mindre vatten och spiskummin istället för kummin. Hjälp, vad gott! Är inget fan av sötpotatis i vanliga fall, men här är den i sitt esse.

Linnea

2019-01-28

Supergott! Jag tillsatte lite soya och syra och det gillar jag iaf!

Linus

2017-01-17

jätte gott. jag skippade squashen och makaronin pga av att det kändes som det blev lite för mycket grejer. Jag hade nog bytt ut de hela tomaterna mot krossade nu i efterhand. Var geneösa med kryyningen och jag skulle säga att spiskummin pasade bättre än kummin, både nyttigare och godare.

Näringsvärde per portion

Energi 1390 KJ / 332 kCal
Fett 10 g
Salt 4 g
Kolhydrater 45 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden