Vegetarisk bourguignon med svamp

17
4
Vegetarisk bourguignon med svamp

Gör en mustig vegetarisk gryta med svamp! Här ett veganskt recept där grytan görs på linser, morot, svamp och lök. Rött vin, timjan och buljong sätter smak på grytan som liknar klassikern boeuf bourguignon, och serveras med fördel med ett gott bröd.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Vegetarisk bourguignon med svamp

Ingredienser

4 portioner

Marinerad svamp

300 g
blandad svamp (t ex ostronskivling, portabello och champinjon)
1
stor rödlök
1/3 dl
rapsolja
1/2 dl
japansk soja
ca 1 tsk
torkad timjan
1 krm
svartpeppar

Linser

1 1/2 dl
torkade belugalinser
1/2
grönsaksbuljongtärning
3 dl
vatten

Gryta

2
morötter (à ca 75 g)
1
vitlöksklyfta
1
gul lök
3 msk
rapsolja
4 dl
rött vin
1 tsk
strösocker
1
lagerblad
1
svamp- eller grönsaksbuljongtärning
1 dl
hackad färsk timjan
1
burk passerade tomater (à 400 ml)
4 dl
vatten
-
salt
-
peppar

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Under 60 minuter

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Anna

1/15/2021

Hur kommer det sig att ni inte visar energivärdet i vissa recept?

Christopher

12/19/2020

Var gott

Stina

12/5/2020

Mycket god med mustig smak!

Testa liknande recept