Vegansk skärgårdssill av aubergine

Betyg 4.6 av 5.49 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Vegansk skärgårdssill av aubergine

En vegetarisk variant på klassisk skärgårdssill i en len och krämig sås gjord på vegansk crème fraiche, äggfri majonnäs och smakrik tångcaviar. Perfekt på julbordet, men lika god att servera på buffén vid påsk och midsommar. Tångkaviar hittar du bredvid annan rom och den smakar som stenbitsrom.

Vegansk skärgårdssill av aubergine

Ingredienser

4 portioner
1/2 rödlök
1/2 dl vegansk crème fraiche
1 1/2 dl ägg-, laktos- och mjölkproteinfri majonnäs
1 ask färsk dill (à 20 g)
2 msk tångcaviar
1/2 citron
salt
peppar
1 sats inlagd vegansk sill (se länk under steg 3)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Ett måste till påsk, midsommar och jul! Lika uppskattad av köttätare som av vegetarianer!

    Ylva

  • Tror det blir 4:e julen nu som jag gör den här och jag älskar den.

    Marie

  • Gjorde denna i veckan på jobbet då vi hade julbord då flera kollegor är veganer/ vegetarianer. Jag råkade ha i 1 1/2 dl CF o 1/2 dl majonnäs istället för tvärtom då det i min hjärna verkade mest logiskt, men när jag upptäckte mitt misstag tillsatte jag ca 1/2 dl majonnäs till. Stämmer det i receptet att det ska vara så mycket mer majonnäs än CF? Hur som helst ÄLSKADE mina kollegor denna. Även mina icke veganska kollegor smakade denna o tyckte t o m att den var godare än den äkta varan. /Annelie

    Anneli

  • I vegansillreceptet ingår lök redan, ska man inte använda Aubergine/morot/löken från vegansillreceptet? Eller ska man kasta allt förutom auberginen och använda ny lök?

    Shirini

    Hej Shirini! Du ska ha i allt förutom lagen från vegansillreceptet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hur länge håller detta i kylen? Tänkte se om man kan göra det i förväg.

    Shirini

    Hej Shirini! Den håller i ca 3-4 dagar i kylen. Titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Vad är en sats vegansill? Är det en portion?

    Shirini

    Hej Shirini! Ursäkta sent svar. En sats vegansill är 4 portioner. Om du ändrar antalet portioner i portionsomvandlaren så är det den mängden som gäller. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Bästa som har hänt sedan jag slutade äta fisk! Föredrar dock att använda ”riktiga”mejeriprodukter - då blir denna superb!

    Elin

  • Uppskattades av alla vid julbordet!

    Evelina

  • Bästa vegansillen som jag alltid gör både på midsommar och jul!

    Ellinor

  • Hur länge håller denna i kylen?

    Linnea

    Hej Linnea! Den håller i ca 3-4 dagar men som alltid, titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten! 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi1487 KJ / 356 kCal
Fett15 g
Salt0.01 g
Kolhydrater53 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Vegansk senapssill av aubergine
    Betyg 4.5 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegansk currysill av aubergine
    Betyg 4.1 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kräftsill
    Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grön currysill
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citrussill med julkryddor
    Betyg 4.9 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad