Vegansk skärgårdssill av aubergine

En vegetarisk variant på klassisk skärgårdssill i en len och krämig sås gjord på vegansk crème fraiche, äggfri majonnäs och smakrik tångcaviar. Perfekt på julbordet, men lika god att servera på buffén vid påsk och midsommar. Tångkaviar hittar du bredvid annan rom och den smakar som stenbitsrom.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1487 KJ / 356 kCal
Fett15 g
Salt0.01 g
Kolhydrater53 g
Protein2 g
Kommentarer
Ett måste till påsk, midsommar och jul! Lika uppskattad av köttätare som av vegetarianer!
Ylva
2025-04-20Tror det blir 4:e julen nu som jag gör den här och jag älskar den.
Marie
2022-12-19Gjorde denna i veckan på jobbet då vi hade julbord då flera kollegor är veganer/ vegetarianer. Jag råkade ha i 1 1/2 dl CF o 1/2 dl majonnäs istället för tvärtom då det i min hjärna verkade mest logiskt, men när jag upptäckte mitt misstag tillsatte jag ca 1/2 dl majonnäs till. Stämmer det i receptet att det ska vara så mycket mer majonnäs än CF? Hur som helst ÄLSKADE mina kollegor denna. Även mina icke veganska kollegor smakade denna o tyckte t o m att den var godare än den äkta varan. /Annelie
Anneli
2022-12-10