Krämig sill med rädisor och pepparrot
En delikat inlagd sill med nordiska smaker – rädisa, pepparrot och krasse. Krämigheten kommer av crème fraiche smaksatt med majonnäs, salt och nymalen svartpeppar.
Ingredienser
8 portioner
2 förp inläggningssill på minuten (à 420 g)
1 knippe rädisor
2 msk riven färsk pepparrot
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
salt och svartpeppar
1/2 ask krasse
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri creme fraiche och laktosfri majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri majonnäs.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1084 KJ / 259 kCal
Fett20.9 g
Salt1.6 g
Kolhydrater12.1 g
Protein6 g
Kommentar
Det blev en favorit bland de som gillar pepparrot. " det kunde tom varit mer pepparrot i", var en kommentar. Det blir repris till påsk
Lisa
2022-01-09