UNDER 30 MIN | Medel

Krämig sill med rädisor och pepparrot

En delikat inlagd sill med nordiska smaker – rädisa, pepparrot och krasse. Krämigheten kommer av crème fraiche smaksatt med majonnäs, salt och nymalen svartpeppar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av i ett durkslag. Skär i bitar om den är hel.
  2. Ansa, skölj och skiva rädisorna tunt. Skala och riv pepparroten.
  3. Blanda crème fraiche med majonnäs, pepparrot, rädisor och sill. Smaka av med salt och peppar.
  4. Klipp krassen och vänd ner den i sillen.     

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri creme fraiche och laktosfri majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri majonnäs.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 förp inläggningssill på minuten (à 420 g)
  • 1 knippe rädisor
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 ask krasse

Näringsvärde
Per portion

Energi 1084 kJ / 259 kCal