Kräftsill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Kräftsill

Kräftsill gör du lätt själv. Det är en smakrik och härlig sillinläggning. Dill, chilisås och hummerfond ger förbluffande god smak i den här sillinläggningen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av i en sil.
  2. Stöt dillfröna lätt i en mortel. Blanda dem med resten av ingredienserna och vänd ner de avrunna sillbitarna. Låt stå och dra i kylen en stund.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på hummerfonden.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche eller uteslut crème fraichen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fracihe (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), alternativt uteslut crème fraichen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk inlagd sill (à ca 240 g)
  • 1 tsk dillfrön
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk hackad färsk dill
  • 1 tsk konc hummerfond
  • 1 tsk socker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1369 kJ / 327 kCal
Läs mer om näringsvärden