Ägg- och potatishalvor med räk- och tångröra

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
1
Ägg- och potatishalvor med räk- och tångröra

Ugnsbakade små potatisar och kokta ägg i halvor på ett vackert fat är kul, enkelt och lite annorlunda att servera på en buffé. Toppa potatisarna och äggen med en god röra av räkor, dill och där även tångcaviar står för smaken.

Ägg- och potatishalvor med räk- och tångröra

Ingredienser

8 bufféportioner
4   små äggformade (ovala) potatisar (à ca 80 g)
1 msk  olja
salt
svartpeppar
4   ägg

Räkröra

1   förp räkor i lake (à 300 g)
1   kruka dill
1 dl  majonnäs
2   förp röd tångcaviar eller stenbitsrom (à ca 70 g)
saften av 1/2   citron (1/2 citron motsvarar 2 tsk saft)

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Räkröran: Tillsatte salt o svartpeppar, en gnutta citronskal och en gnutta cayennepeppar. Jag ’lugnar ner’ vinägern i majonäsen (beror på vilken majonäs du har) med 1/4 creme fraiche. Rekommenderar dill i lös vikt som smakar mer.

Vera

2023-12-04

Näringsvärde per portion

Energi747 KJ / 179 kCal
Fett13 g
Salt1.6 g
Kolhydrater8 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Räkcheesecake
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel fisk- och skaldjurssoppa
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkstuvning
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snittar på kavring med prästostkräm och räkor
Betyg 3.4 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjurssoppa med räkor, lime, ingefära och kokos
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga