Ägg- och potatishalvor med räk- och tångröra
Ugnsbakade små potatisar och kokta ägg i halvor på ett vackert fat är kul, enkelt och lite annorlunda att servera på en buffé. Toppa potatisarna och äggen med en god röra av räkor, dill och där även tångcaviar står för smaken.
Ingredienser
8 bufféportioner
4 små äggformade (ovala) potatisar (à ca 80 g)
1 msk olja
salt
svartpeppar
4 ägg
Räkröra
1 förp räkor i lake (à 300 g)
1 kruka dill
1 dl majonnäs
2 förp röd tångcaviar eller stenbitsrom (à ca 70 g)
saften av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 tsk saft)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi747 KJ / 179 kCal
Fett13 g
Salt1.6 g
Kolhydrater8 g
Protein7 g
Kommentar
Räkröran: Tillsatte salt o svartpeppar, en gnutta citronskal och en gnutta cayennepeppar. Jag ’lugnar ner’ vinägern i majonäsen (beror på vilken majonäs du har) med 1/4 creme fraiche. Rekommenderar dill i lös vikt som smakar mer.
Vera
2023-12-04