En vegetarisk variant på klassisk skärgårdssill i en len och krämig sås gjord på vegansk crème fraiche, äggfri majonnäs och smakrik tångcaviar. Perfekt på julbordet, men lika god att servera på buffén vid påsk och midsommar. Tångkaviar hittar du bredvid annan rom och den smakar som stenbitsrom.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Marie
2022-12-19Tror det blir 4:e julen nu som jag gör den här och jag älskar den.
Anneli
2022-12-10Gjorde denna i veckan på jobbet då vi hade julbord då flera kollegor är veganer/ vegetarianer. Jag råkade ha i 1 1/2 dl CF o 1/2 dl majonnäs istället för tvärtom då det i min hjärna verkade mest logiskt, men när jag upptäckte mitt misstag tillsatte jag ca 1/2 dl majonnäs till. Stämmer det i receptet att det ska vara så mycket mer majonnäs än CF? Hur som helst ÄLSKADE mina kollegor denna. Även mina icke veganska kollegor smakade denna o tyckte t o m att den var godare än den äkta varan. /Annelie
Shirini
2022-06-22I vegansillreceptet ingår lök redan, ska man inte använda Aubergine/morot/löken från vegansillreceptet? Eller ska man kasta allt förutom auberginen och använda ny lök?
Redaktionen ICAse
2022-06-23Hej Shirini! Du ska ha i allt förutom lagen från vegansillreceptet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina