Vegansk skärgårdssill av aubergine

41
14
Vegansk skärgårdssill av aubergine

En vegetarisk variant på klassisk skärgårdssill i en len och krämig sås gjord på vegansk crème fraiche, äggfri majonnäs och smakrik tångcaviar. Perfekt på julbordet, men lika god att servera på buffén vid påsk och midsommar. Tångkaviar hittar du bredvid annan rom och den smakar som stenbitsrom.

Vegansk skärgårdssill av aubergine

Ingredienser

4 portioner
1/2 rödlök
1/2 dl vegansk crème fraiche
1 1/2 dl ägg-, laktos- och mjölkproteinfri majonnäs
1 ask färsk dill (à 20 g)
2 msk tångcaviar
1/2 citron
salt och peppar
1 sats inlagd vegansk sill (se länk under steg 3)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Marie

2022-12-19

Tror det blir 4:e julen nu som jag gör den här och jag älskar den.

Anneli

2022-12-10

Gjorde denna i veckan på jobbet då vi hade julbord då flera kollegor är veganer/ vegetarianer. Jag råkade ha i 1 1/2 dl CF o 1/2 dl majonnäs istället för tvärtom då det i min hjärna verkade mest logiskt, men när jag upptäckte mitt misstag tillsatte jag ca 1/2 dl majonnäs till. Stämmer det i receptet att det ska vara så mycket mer majonnäs än CF? Hur som helst ÄLSKADE mina kollegor denna. Även mina icke veganska kollegor smakade denna o tyckte t o m att den var godare än den äkta varan. /Annelie

Shirini

2022-06-22

I vegansillreceptet ingår lök redan, ska man inte använda Aubergine/morot/löken från vegansillreceptet? Eller ska man kasta allt förutom auberginen och använda ny lök?

Redaktionen ICAse

2022-06-23

Hej Shirini! Du ska ha i allt förutom lagen från vegansillreceptet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1487 KJ / 356 kCal
Fett 15 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 53 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden