Vegansk skärgårdssill av aubergine
En vegetarisk variant på klassisk skärgårdssill i en len och krämig sås gjord på vegansk crème fraiche, äggfri majonnäs och smakrik tångcaviar. Perfekt på julbordet, men lika god att servera på buffén vid påsk och midsommar. Tångkaviar hittar du bredvid annan rom och den smakar som stenbitsrom.
Ingredienser
4 portioner
1/2 rödlök
1/2 dl vegansk crème fraiche
1 1/2 dl ägg-, laktos- och mjölkproteinfri majonnäs
1 ask färsk dill (à 20 g)
2 msk tångcaviar
1/2 citron
salt
peppar
1 sats inlagd vegansk sill (se länk under steg 3)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1487 KJ / 356 kCal
Fett15 g
Salt0.01 g
Kolhydrater53 g
Protein2 g
Kommentarer
Tror det blir 4:e julen nu som jag gör den här och jag älskar den.
Marie
2022-12-19Gjorde denna i veckan på jobbet då vi hade julbord då flera kollegor är veganer/ vegetarianer. Jag råkade ha i 1 1/2 dl CF o 1/2 dl majonnäs istället för tvärtom då det i min hjärna verkade mest logiskt, men när jag upptäckte mitt misstag tillsatte jag ca 1/2 dl majonnäs till. Stämmer det i receptet att det ska vara så mycket mer majonnäs än CF? Hur som helst ÄLSKADE mina kollegor denna. Även mina icke veganska kollegor smakade denna o tyckte t o m att den var godare än den äkta varan. /Annelie
Anneli
2022-12-10I vegansillreceptet ingår lök redan, ska man inte använda Aubergine/morot/löken från vegansillreceptet? Eller ska man kasta allt förutom auberginen och använda ny lök?
Shirini
2022-06-22Hej Shirini! Du ska ha i allt förutom lagen från vegansillreceptet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-23