UNDER 30 MIN | Medel

Vegansk skärgårdssill av aubergine

En vegetarisk variant på klassisk skärgårdssill i en len och krämig sås gjord på vegansk crème fraiche, äggfri majonnäs och smakrik tångcaviar. Perfekt på julbordet, men lika god att servera på buffén vid påsk och midsommar. Tångkaviar hittar du bredvid annan rom och den smakar som stenbitsrom.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken och rör ihop med crème fraiche och majonnäs.
  2. Hacka dillen och blanda ner den och kaviaren i såsen. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  3. Låt Vegansillen rinna av och vänd ner i såsen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 dl vegansk crème fraiche
  • 1 1/2 dl ägg-, laktos- och mjölkproteinfri majonnäs
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 2 msk tångcaviar
  • 1/2 citron
  • salt och peppar
  • 1 sats inlagd vegansk sill (se länk under steg 3)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1487 kJ / 356 kCal