Vegansk skärgårdssill av aubergine

32
9
Vegansk skärgårdssill av aubergine

En vegetarisk variant på klassisk skärgårdssill i en len och krämig sås gjord på vegansk crème fraiche, äggfri majonnäs och smakrik tångcaviar. Perfekt på julbordet, men lika god att servera på buffén vid påsk och midsommar. Tångkaviar hittar du bredvid annan rom och den smakar som stenbitsrom.

Skriv ut
Vegansk skärgårdssill av aubergine

Ingredienser

4 portioner
1/2
rödlök
1/2 dl
vegansk crème fraiche
1 1/2 dl
ägg-, laktos- och mjölkproteinfri majonnäs
1
ask färsk dill (à 20 g)
2 msk
tångcaviar
1/2
citron
-
salt och peppar
1
sats inlagd vegansk sill (se länk under steg 3)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Elin

2021-01-09

Bästa som har hänt sedan jag slutade äta fisk! Föredrar dock att använda ”riktiga”mejeriprodukter - då blir denna superb!

Evelina

2020-12-26

Uppskattades av alla vid julbordet!

Ellinor

2020-12-23

Bästa vegansillen som jag alltid gör både på midsommar och jul!

Näringsvärde per portion

Energi 1487 KJ / 356 kCal
Fett 15 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 53 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept