UNDER 30 MIN | Medel

Vegansk currysill av aubergine

Currysill har blivit ett vanligt inslag på sillbordet. Den här veganska currysillen är supersmaskig och går snabbt att röra ihop. Vegansk crème fraiche och äggfri majonnäs gör den extra krämig. Servera currysillen på buffén eller på en kavring som en liten förrätt när gästerna kommer.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka syltlöken och rör ihop med lagen, crème fraiche och majonnäs. Krydda med curry och smaka av med salt och peppar.
  2. Låt Vegansillen rinna av och vänd ner i såsen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl syltlök
  • 1 msk lag från löken
  • 1/2 dl vegansk crème fraiche
  • 1 1/2 dl ägg-, laktos- och mjölkproteinfri majonnäs
  • 1/2 msk curry
  • salt och peppar
  • 1 sats inlagd vegansk sill (se länk under steg 2)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1483 kJ / 355 kCal