Att äta växtbaserat betyder inte att man behöver välja bort sina favoriträtter. Denna husmansfavorit har smakerna du känner igen, men är en helt vegetarisk kalops in i minsta detalj. Smaklig spis!
Läs noga innehållet på buljongen. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutefritt: byt ut mjölet mot majsstärkelse.
Recept och bild i samarbete med Gustav Johansson och "Jävligt Gott"
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sanna
2020-05-01Gjorde detta recept utan vegoköttet, hade broccoli istället. Tyckte den var väldigt smaklös, smakade bara vatten blandat med soja. Jag började ösa i olika kryddor och fick tillslut till det. Vet inte om det var brist på vegokött som gjorde det så smaklöst.
Vanessa
2018-05-02Hej, jag hittar inte nått kcal antal på den här rätten som det brukar stå? Är jag blind eller kan ni kanske hjälpa mig med det? Med vänlig hälsning, vanessa
Redaktionen ICAse
2018-05-04Hej Vanessa! Vi har nu beräknat även detta recept så du kan se näringsberäkningen ovan. Hälsningar Michelle
Renate
2017-11-15Vad är det för vegokött man kan använda?
Redaktionen ICAse
2017-11-17Hej Renate! Du skulle kunna använda naturell oumph! eller anamma-bitar. Lycka till! Hälsningar Michelle