Vegansk kalops
Att äta växtbaserat betyder inte att man behöver välja bort sina favoriträtter. Denna husmansfavorit har smakerna du känner igen, men är en helt vegetarisk kalops in i minsta detalj. Smaklig spis!
Ingredienser
6 portioner
2 msk mjölkfritt matfett (+ extra till stekning av grönsaker)
20 st kryddpepparkorn
8 st lagerblad
1/2 dl vetemjöl
1 1/2 l vatten
2 1/2 msk kinesisk soja
2 msk konc mörk grönsaksfond
3 paket naturellt vegokött (à 300 g)
salt
svartpeppar
4 st stora morötter
5 st små gula lökar
Tillbehör
6 port kokt potatis
inlagda rödbetor
färsk persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1508 KJ / 357 kCal
Fett4 g
Salt3.17 g
Kolhydrater46 g
Protein31 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nja, det här receptet behöver mycket hjälp för att vara mer än färgat vatten. Inte mödan värt, gör en riktig soppa istället.
Daniel
2022-11-17Gjorde detta recept utan vegoköttet, hade broccoli istället. Tyckte den var väldigt smaklös, smakade bara vatten blandat med soja. Jag började ösa i olika kryddor och fick tillslut till det. Vet inte om det var brist på vegokött som gjorde det så smaklöst.
Sanna
2020-05-01Hej, jag hittar inte nått kcal antal på den här rätten som det brukar stå? Är jag blind eller kan ni kanske hjälpa mig med det? Med vänlig hälsning, vanessa
Vanessa
2018-05-02Hej Vanessa! Vi har nu beräknat även detta recept så du kan se näringsberäkningen ovan. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-05-04