Vegansk skånsk kalops
Vegetarisk husmanskost när den är som bäst! Denna kalops är helt vegansk och gjord med vegobitar, lök och morot. Kryddpeppar, lagerblad och soja sätter smak på grytan. Servera gärna kalopsen med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020
Ingredienser
4 portioner
3 små gula lökar
2 morötter (à ca 100 g)
3 msk rapsolja
ca 300 g naturella vegobitar
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk japansk soja
20 kryddpepparkorn
5 lagerblad
collorit soja
Till servering
kokt potatis
inlagda rödbetor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Riktigt god gryta men la till lite egna kryddor etc
Cecilia
2020-02-29Supergott recept
Ingrid
2020-02-13Ingen höjdare
Frida
2020-02-04