Vegansk skånsk kalops

Betyg 3.5 av 5.
24 personer har röstat
4
Vegansk skånsk kalops

Vegetarisk husmanskost när den är som bäst! Denna kalops är helt vegansk och gjord med vegobitar, lök och morot. Kryddpeppar, lagerblad och soja sätter smak på grytan. Servera gärna kalopsen med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Vegansk skånsk kalops

Ingredienser

4 portioner
3   små gula lökar
2   morötter (à ca 100 g)
3 msk  rapsolja
ca 300 g  naturella vegobitar
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  vitpeppar
2 msk  vetemjöl
8 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
1 msk  japansk soja
20   kryddpepparkorn
5   lagerblad
collorit soja

Till servering

kokt potatis
inlagda rödbetor

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobitarna och buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria vegobitar. Byt vetemjöl mot majsstärkelse.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt god gryta men la till lite egna kryddor etc

Cecilia

2020-02-29

Supergott recept

Ingrid

2020-02-13

Ingen höjdare

Frida

2020-02-04

Testa liknande recept

Lyxig kalops med mormorskokta morötter
Betyg 4.7 av 5.
183 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk kalops
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk kalops
Betyg 3.9 av 5.
715 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skånsk snabbkalops med inlagda rödbetor
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Oumph "ribs"
Betyg 4.3 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskkarrékalops i ugn
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga