UNDER 60 MIN | Medel

Vegansk skånsk kalops

Vegetarisk husmanskost när den är som bäst! Denna kalops är helt vegansk och gjord med vegobitar, lök och morot. Kryddpeppar, lagerblad och soja sätter smak på grytan. Servera gärna kalopsen med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och morötter. Skär löken i klyftor och moroten i skivor.
  2. Hetta upp olja i en kastrull och stek vegobitarna med salt och peppar tills de börjar få färg. Tillsätt lök och morot och fräs ytterligare några minuter tills löken mjuknar. Pudra över vetemjölet och rör om. 
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning, soja, kryddpepparkorn och lagerblad. Droppa ev i collorit tills du är nöjd med färgen. 
  4. Sjud kalopsen ca 20 minuter eller tills morötterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  5. Till servering: Servera gärna kalopsen med kokt potatis och inlagda rödbetor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobitarna och buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria vegobitar. Byt vetemjöl mot majsstärkelse.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 små gula lökar
  • 2 morötter (à ca 100 g)
  • 3 msk rapsolja
  • ca 300 g naturella vegobitar
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk japansk soja
  • 20 kryddpepparkorn
  • 5 lagerblad
  • ev collorit soja
Till servering
  • kokt potatis
  • inlagda rödbetor