Vegansk skånsk kalops

16
4
Vegansk skånsk kalops

Vegetarisk husmanskost när den är som bäst! Denna kalops är helt vegansk och gjord med vegobitar, lök och morot. Kryddpeppar, lagerblad och soja sätter smak på grytan. Servera gärna kalopsen med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Vegansk skånsk kalops

Ingredienser

4 portioner
3
små gula lökar
2
morötter (à ca 100 g)
3 msk
rapsolja
ca 300 g
naturella vegobitar
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
vitpeppar
2 msk
vetemjöl
8 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1 msk
japansk soja
20
kryddpepparkorn
5
lagerblad
-
collorit soja

Till servering

kokt potatis
inlagda rödbetor

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobitarna och buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria vegobitar. Byt vetemjöl mot majsstärkelse.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Cecilia

2020-02-29

Riktigt god gryta men la till lite egna kryddor etc

Ingrid

2020-02-13

Supergott recept

Frida

2020-02-04

Ingen höjdare

Testa liknande recept