Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Fläskkarrékalops i ugn

Gillar du mättande husmanskost är det här receptet på kalops i ugn något för dig! Du gör fläskkarrékalops av bland annat just fläskkarré, morötter och oxbuljong. Servera med kokt potatis och rödbetor!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100˚C.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Skala och ansa morötterna.
  3. Bryn köttet i matfettet i en gryta som är ugnssäker och har lock. Krydda med salt och peppar. Lägg i löken, morötterna, kryddpeppar och lagerblad. Häll på buljongen. Sätt in grytan med locket på i nedre delen av ugnen ca 5 timmar.
  4. Ta upp köttet och grönsakerna och lägg på en tallrik. Koka ihop buljongen ca 5 minuter, red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Skär köttet i bitar och lägg det tillsammans med grönsakerna i såsen.  Servera med potatis och inlagda rödbetor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, välj mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 gula lökar
  • 4 morötter
  • ca 1 kg hel fläskkarré
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 15 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 8 dl oxbuljong (vatten och oxfond)
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
Till servering
  • potatis
  • inlagda rödbetor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer