Skånsk snabbkalops med inlagda rödbetor

Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
1
Skånsk snabbkalops med inlagda rödbetor

En skånsk måltid som du bara måste prova finner du i detta recept på snabbkalops med fina lövbitsstrimlor. Koka dina grönsaker mjuka och red av din smarriga kalops innan du serverar den rykande het med potatis, gurka och härliga inlagda rödbetor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2011

Skånsk snabbkalops med inlagda rödbetor

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
2   gula lökar
3   morötter
350 g  lövbiff
1 msk  smör eller margarin
2 msk  tomatpuré
10   kryddpepparkorn
2   lagerblad
2 tsk  kinesisk soja
4 1/2 dl  vatten
2   köttbuljongtärningar eller konc oxfond (2 buljongtärningar motsvarar 3 msk fond)
2 msk  majsstärkelse (Maizena) + kallt vatten
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Till servering

inlagda rödbetor
1/2   gurka i stavar
bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. Fri från ägg och gluten, om lämpligt bröd bjuds.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat

Kommentar

Det blev gott, hade nog önskat att jag haft oxfond eller buljong hemma och kryddpeppar, men annars var det riktigt gott. Hade i 500 gr strimlat nötkött istället, tycker det är godare. Enkelt att tillaga och väldigt gott!

Rebecca

2023-08-24

Testa liknande recept

Grillad lövbiff fylld med vitlöksost
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sojastekt lövbiff med avokadokräm
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het biff med bambuskott sambal oelek
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lövbiff med rödlökskräm och sallad
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lövbiff med pepparrot och äggula
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och ostfylld lövbiff
Betyg 3.5 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga