Veenas vindaloo

97
4
Veenas vindaloo

Dukar du fram Veenas vindaloo på bordet får du en middag med rika och starka smaker. Köttet blir himmelskt efter det fått suga åt sig marinaden, som är full av kryddor, och mört när det kokats tillsammans med bland annat spiskummin och lagerblad.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2002

Veenas vindaloo

Ingredienser

6 portioner
800 g nötkött (av ytterlår)
2 gula lökar
2 msk olja
1 tsk spiskummin
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 msk konc köttfond
2 lagerblad
1 tsk salt

Marinad

4 pressade vitlöksklyftor
3 pressade limefrukter
2 msk finriven färsk ingefära
2 msk vatten
1 msk socker
1 tsk kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk koriander (pulver)
1 tsk gurkmeja
1 krm kajennpeppar
1 krm svartpeppar

Till servering

ev färsk koriander eller persilja
basmatiris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

97

Kommentarer

Julia anna

2021-10-25

Riktigt god rätt med mycket smak! Jag lät köttet marinera ett helt dygn. Och även om köttet var mjukt redan efter en timmas koktid lät jag grytan puttra i 3,5 timma. Lång koktid förgyller alla grytor. Blev otroligt mustigt och gott!!

Peter

2020-01-04

En viktig ingrediens saknas, färsk chili.. 🌶️🌶️

Tony

2006-02-24

Jag har noterat samma som föregående kommentar, det finns knappast något kött som är så segt att det skall koka 2 timmar. Jag har tex använt ytter- och innerlår från älg utan problem, 1 timme räcker säkert! Dessutom är svårighetsgraden överskattad, den är ju i själva verket lättlagad men innehåller många ingredienser! Dock kan man om man inte har alla dessa kryddor hemma ersätta dom med en vanlig curryblandning. Se också upp med att köttet släpper mycket vatten, jag skulle rekommendera att man först fräser köttet i mindre portioner i en stekpanna innan man blandar i allt i stekgrytan.