Veenas vindaloo

Betyg 3 av 5.
98 personer har röstat
5
Veenas vindaloo

Dukar du fram Veenas vindaloo på bordet får du en middag med rika och starka smaker. Köttet blir himmelskt efter det fått suga åt sig marinaden, som är full av kryddor, och mört när det kokats tillsammans med bland annat spiskummin och lagerblad.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2002

Veenas vindaloo

Ingredienser

6 portioner
800 g nötkött (av ytterlår)
2 gula lökar
2 msk olja
1 tsk spiskummin
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 msk konc köttfond
2 lagerblad
1 tsk salt

Marinad

4 pressade vitlöksklyftor
3 pressade limefrukter
2 msk finriven färsk ingefära
2 msk vatten
1 msk socker
1 tsk kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk koriander (pulver)
1 tsk gurkmeja
1 krm kajennpeppar
1 krm svartpeppar

Till servering

ev färsk koriander eller persilja
basmatiris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
98 personer har röstat

Kommentarer

Helt okej, en mer lättlagad version. Men det ska vara torkade chilis som man blötlägger och sedan mixar. Alternativt chili flakes i större mängder om man vill göra det lätt.

Hampus

2023-04-30

Riktigt god rätt med mycket smak! Jag lät köttet marinera ett helt dygn. Och även om köttet var mjukt redan efter en timmas koktid lät jag grytan puttra i 3,5 timma. Lång koktid förgyller alla grytor. Blev otroligt mustigt och gott!!

Julia anna

2021-10-25

En viktig ingrediens saknas, färsk chili.. 🌶️🌶️

Peter

2020-01-04

Testa liknande recept

Röd currypasta
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig basmatisallad med mango
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Indiskt kycklingris med mangoyoghurt
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Limepickles
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Wokgrönsaker med indiska kryddor
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax- och räkceviche
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga