Veenas vindaloo
Dukar du fram Veenas vindaloo på bordet får du en middag med rika och starka smaker. Köttet blir himmelskt efter det fått suga åt sig marinaden, som är full av kryddor, och mört när det kokats tillsammans med bland annat spiskummin och lagerblad.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2002
Ingredienser
6 portioner
800 g nötkött (av ytterlår)
2 gula lökar
2 msk olja
1 tsk spiskummin
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 msk konc köttfond
2 lagerblad
1 tsk salt
Marinad
4 pressade vitlöksklyftor
3 pressade limefrukter
2 msk finriven färsk ingefära
2 msk vatten
1 msk socker
1 tsk kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk koriander (pulver)
1 tsk gurkmeja
1 krm kajennpeppar
1 krm svartpeppar
Till servering
ev färsk koriander eller persilja
basmatiris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt okej, en mer lättlagad version. Men det ska vara torkade chilis som man blötlägger och sedan mixar. Alternativt chili flakes i större mängder om man vill göra det lätt.
Hampus
2023-04-30Riktigt god rätt med mycket smak! Jag lät köttet marinera ett helt dygn. Och även om köttet var mjukt redan efter en timmas koktid lät jag grytan puttra i 3,5 timma. Lång koktid förgyller alla grytor. Blev otroligt mustigt och gott!!
Julia anna
2021-10-25En viktig ingrediens saknas, färsk chili.. 🌶️🌶️
Peter
2020-01-04