Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Veenas vindaloo

Dukar du fram Veenas vindaloo på bordet får du en middag med rika och starka smaker. Köttet blir himmelskt efter det fått suga åt sig marinaden, som är full av kryddor, och mört när det kokats tillsammans med bland annat spiskummin och lagerblad.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i centimetertjocka skivor.
  2. Marinad: Rör ihop ingredienserna till marinaden i en stor skål. Lägg ner köttbitarna och täck skålen. Låt stå i kylskåp över natten eller 8-12 timmar.
  3. Låt det marinerade köttet stå i rumstemperatur någon timme före tillagningen.
  4. Skala och skär löken i klyftor.
  5. Hetta upp oljan i en gryta eller kastrull, lägg i spiskummin och fräs någon minut tills den fått färg. Tillsätt köttet och bryn det runt om.
  6. Lägg i löken och låt fräsa med i några minuter.
  7. Tillsätt marinaden, lagerblad, köttfond och krossade tomater. Rör om.
  8. Sänk värmen och låt grytan sjuda under lock tills köttet känns mört, 1 1/2 - 2 timmar. Rör om då och då. Smaka av med salt om det behövs. Tillsätt kajennpeppar för starkare smak.
  9. Klipp ev lite färsk koriander eller persilja över grytan. 
  10. Till servering: Servera med basmatiris, Bananraita och chutney t ex Färsk korianderchutney eller Ananaschutney.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 800 g nötkött (av ytterlår)
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 msk konc köttfond
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt
Marinad
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 3 pressade limefrukter
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk vatten
  • 1 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk koriander (pulver)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 krm svartpeppar
Till servering
  • ev färsk koriander eller persilja
  • basmatiris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB