Dukar du fram Veenas vindaloo på bordet får du en middag med rika och starka smaker. Köttet blir himmelskt efter det fått suga åt sig marinaden, som är full av kryddor, och mört när det kokats tillsammans med bland annat spiskummin och lagerblad.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2002
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Julia anna
2021-10-25Riktigt god rätt med mycket smak! Jag lät köttet marinera ett helt dygn. Och även om köttet var mjukt redan efter en timmas koktid lät jag grytan puttra i 3,5 timma. Lång koktid förgyller alla grytor. Blev otroligt mustigt och gott!!
Peter
2020-01-04En viktig ingrediens saknas, färsk chili.. 🌶️🌶️
Tony
2006-02-24Jag har noterat samma som föregående kommentar, det finns knappast något kött som är så segt att det skall koka 2 timmar. Jag har tex använt ytter- och innerlår från älg utan problem, 1 timme räcker säkert! Dessutom är svårighetsgraden överskattad, den är ju i själva verket lättlagad men innehåller många ingredienser! Dock kan man om man inte har alla dessa kryddor hemma ersätta dom med en vanlig curryblandning. Se också upp med att köttet släpper mycket vatten, jag skulle rekommendera att man först fräser köttet i mindre portioner i en stekpanna innan man blandar i allt i stekgrytan.