Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Röd currypasta

Här är ett supergott och fräscht recept på hemmagjord röd currypasta som du kan använda i många olika rätter, framförallt i asiatiska. Hemgjord currypasta är mycket godare och roligare än den du köper i affären!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta bort stjälkarna från chilifrukterna. Dela dem mitt itu och skrapa bort kärnorna. Hacka dem. Skala och hacka ingefära, vitlök, schalottenlök och citrongräs.
  2. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och rosta koriander- och spiskumminfrö ett par minuter tills de mörknat lite i färgen. Rör om då och då. Låt svalna.
  3. Blanda samman de hackade frukterna, de rostade fröna, paprika, gurkmeja och salt i en mixer med kniven isatt. Riv i det gröna skalet från limen och pressa ner saften. Tillsätt slutligen oljan och kör till en jämn smet.
  4. Förvara upp till en månad i tät burk i kylen.

Ingredienser

Portioner: 1 dl
  • 4 röda, färska chilifrukter
  • 2 1/2 cm färsk ingefära
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 schalottenlökar
  • 4 stjälkar citrongräs
  • 4 tsk korianderfrön
  • 2 tsk spiskumminfrön
  • 2 tsk starkt paprikapulver
  • 3 krm gurkmeja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 limefrukter
  • 1 msk matolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?