Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Ras el hanout - krydda

Den Marockanska kryddblandningen Ras el Hanout smakar jul, men passar lika bra att piffa upp rätter med året om. Blandningen innehåller ingefära, gurkmeja, kanel, kardemumma, koriander, kryddpeppar, saffran, muskot och kryddnejlika, så det är inte konstigt att den är smakrik! Laga marockanska revbensspjäll eller piffa upp andra rätter med kryddblandningen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ihop malen ingefära, gurkmeja, malen kanel, malen karde mumma, malen koriander, malen kryddpeppar, saffran, malen muskot och malen krydd nejlika.
  2. Förvara i en tättslutande burk.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 2 msk malen ingefära
  • 2 msk gurkmeja
  • 2 msk malen kanel
  • 2 msk malen kardemumma
  • 2 msk malen koriander
  • 2 msk malen kryddpeppar
  • 2 paket saffran (à 1/2 g)
  • 2 tsk malen muskot
  • 2 tsk malen kryddnejlika
Lägg till i inköpslistan