Ras el hanout - krydda

Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
0
Ras el hanout - krydda

Den Marockanska kryddblandningen Ras el Hanout smakar jul, men passar lika bra att piffa upp rätter med året om. Blandningen innehåller ingefära, gurkmeja, kanel, kardemumma, koriander, kryddpeppar, saffran, muskot och kryddnejlika, så det är inte konstigt att den är smakrik! Laga marockanska revbensspjäll eller piffa upp andra rätter med kryddblandningen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012

Ras el hanout - krydda

Ingredienser

2 dl
2 msk  malen ingefära
2 msk  gurkmeja
2 msk  malen kanel
2 msk  malen kardemumma
2 msk  malen koriander
2 msk  malen kryddpeppar
2   paket saffran (à 1/2 g)
2 tsk  malen muskot
2 tsk  malen kryddnejlika

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Jamaican-rub
Betyg 2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ras el hanout – marockansk kryddblandning
Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marockanska lammspett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Caribbean-rub
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kaffedrink från Karibien
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kärstis garam masala
Betyg 4.5 av 5.
50 personer har röstat
Under 15 min att tillaga