Veenas kyckling med kokos och ananas

Festligt och lättlagat. Bjud på en kycklingrätt med kokos och söt ananas. En rätt fylld av kryddor såsom spiskummin, gurkmeja, koriander, kanel och mycket mer! Servera med ris och njut av en idealisk middag.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2002

Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (4 st motsvarar ca 500 g)
1 medelstor, finhackad gul lök
6 kryddnejlikor
1/2 dl olja
2 tsk spiskummin
1/2 tsk gurkmeja
2 tsk malen koriander
1 krm kajennpeppar
1 kanelstång
1 citron
5 vitlöksklyftor
2 cm färsk riven ingefära
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 dl kokosflingor
1 liten burk skivade ananasringar (à ca 200 g)
1 dl cashewnötter
salt
peppar
Till servering
ev färsk koriander
ris
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stEn favorit i vår familj! Under ca 20 år har vi tillagat den.
Jeffrey krister
Hej Jeffrey Krister! Vad kul att höra, tack för att du använder våra recept! ❤ Hälsningar Elina
ICA-köket
Jag håller med ovanstående talare om att det behhövs lite mer kryddor för att göra rätten perfekt. Glöm inte GURKMEJA som inte står med i ingredienslistan men som anges i tillagningsdelen. Lätt att missa om man tagit slut på kryddan hemma (som jag gjorde, rätten fick en trist färg men var givetvis lika god ändå..)
Rebecca
Jag är inte särskilt förtjust i kryddstark mat men detta var rent mesigt. Jag tillsatte fyra gånger så mycket kryddor minst efter att ha provsmakat den färdiga anrättningen.
Eva-maria