Veenas kyckling med kokos och ananas

Festligt och lättlagat. Bjud på en kycklingrätt med kokos och söt ananas. En rätt fylld av kryddor såsom spiskummin, gurkmeja, koriander, kanel och mycket mer! Servera med ris och njut av en idealisk middag.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2002

Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (4 st motsvarar ca 500 g)
1 medelstor, finhackad gul lök
6 kryddnejlikor
1/2 dl olja
2 tsk spiskummin
1/2 tsk gurkmeja
2 tsk malen koriander
1 krm kajennpeppar
1 kanelstång
1 citron
5 vitlöksklyftor
2 cm färsk riven ingefära
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 dl kokosflingor
1 liten burk skivade ananasringar (à ca 200 g)
1 dl cashewnötter
salt
peppar
Till servering
ev färsk koriander
ris
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stEn favorit i vår familj! Under ca 20 år har vi tillagat den.
Jeffrey krister
Hej Jeffrey Krister! Vad kul att höra, tack för att du använder våra recept! ❤ Hälsningar Elina
ICA-köket
Jag håller med ovanstående talare om att det behhövs lite mer kryddor för att göra rätten perfekt. Glöm inte GURKMEJA som inte står med i ingredienslistan men som anges i tillagningsdelen. Lätt att missa om man tagit slut på kryddan hemma (som jag gjorde, rätten fick en trist färg men var givetvis lika god ändå..)
Rebecca
Jag är inte särskilt förtjust i kryddstark mat men detta var rent mesigt. Jag tillsatte fyra gånger så mycket kryddor minst efter att ha provsmakat den färdiga anrättningen.
Eva-maria
En god maträtt, kul med så mycket kryddor. Men även om det var mycket kryddor blev det inte för starkt, kanske t.o.m lite för lite "hetta". Jag tänker prova med att tillsätta Sambal Oelek nästa gång. Förresten, i ingredienslistan finns inte gurkmeja med, fastän det står i receptet att det ska vara med...
Helena
för mycket citron för min smak. annars var rätten god.
Annelie
Jag har gjort den här rätten flera gånger nu och varje gång har jag gjort vissa ändringar. Lite mindre citron, lite mer citron, lite socker, 2 kanelstänger, dubbelt med cayennepeppar. Jag tyckte orginalreceptet saknade något för att balancera syran. Dessutom smakade maten inte så mycket i övrigt. Några av gångerna har jag försökt få in de andra smakerna lite extra och senaste gången tog jag dessutom mer citron för att syran skulle bli mer uttalad. Originalreceptet var gott men kändes som en kompromiss i smakerna. Jag förespråkar lite mer av det mesta och en halv till en tesked socker ungefär.
Malin