Värmande tomatsoppa med mycket gott

Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
3Klimatsmart
Värmande tomatsoppa med mycket gott

Ljuvligt värmande tomatsoppa med purjolök, skogschampinjoner och vita bönor. En välsmakande och mättande soppa att värma sig med under kalla vinterdagar. Till soppan serverar du en tilltalande örtgratinerad baguette.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Värmande tomatsoppa med mycket gott

Ingredienser

4 portioner
1   liten purjolök
ca 200 g  skogschampinjoner
1   burk stora vita bönor eller blandade bönor (à 400 g)
1 msk  rapsolja
salt och peppar
2   paket kyld tomatsoppa (à 0,5 l)

Baguette

baguette
1/2 dl  raps- eller olivolja
1/2   kruka basilika
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämplig soppa och bröd används.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 3 2009.

Gör så här

Tips

Baguette: Sätt ugnen på 250°C, grill. Mixa raps- eller olivolja och basilika med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Skär baguetten i bitar och lägg på ugnsgaller eller plåt. Pensla med oljan. Grilla i ugnen tills brödet fått färg, 1-2 minuter.

Den som vill kan tillsätta små köttbullar i soppan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

TESTLAGARE ÅKE NILSSON »Farfar, kan jag få receptet?« Gott betyg från mitt sjuåriga barnbarn! Ett lätt recept att följa. Champinjonerna tillförde inte så mycket, så jag bytte ut mot gula kantareller och ersatte delvis de vita bönorna med majs, ångkokt broccoli och haricots verts. Jag kryddade med caribbean jerk-seasoning i stället för salt och peppar. BETYG: 4,2

Redaktionen

2009-03-11

TESTLAGARE MIKAELA FREDIN Vi gjorde soppan som förrätt när vi hade gäster på middag. Alla sju kompisarna tyckte den var god. Andra gången hoppade jag över bönorna och lade till körsbärstomater till svamp- och purjofräset i stället. Det gillade vi bättre. Jag kryddade med timjan i både svamp- och bönröran och soppan, det blev gott. BETYG: 4,3

Redaktionen

2009-03-11

TESTLAGARE MALIN SOLLERT Vi är ingen soppfamilj, men denna fick godkänt av alla. I andra upplagningen tog vi bort bönorna, som vi inte är så svaga för, och lade till schalottenlök och räkor. Det blev toppengott. Barnen tyckte inte att de blev riktigt mätta av soppan, men vi vuxna kände oss helt nöjda. BETYG: 4,2

Redaktionen

2009-03-11

Näringsvärde per portion

Energi1696 KJ / 405 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater41 g
Protein11 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Svamprisotto med purjolök och ruccola
Betyg 4.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svampfrittata med lagrad ost
Betyg 2.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatispizza med pecorino och svamp
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bondsoppa med bönor och skinka
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga