Värmande tomatsoppa med mycket gott
Ljuvligt värmande tomatsoppa med purjolök, skogschampinjoner och vita bönor. En välsmakande och mättande soppa att värma sig med under kalla vinterdagar. Till soppan serverar du en tilltalande örtgratinerad baguette.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
Ingredienser
4 portioner
1 liten purjolök
ca 200 g skogschampinjoner
1 burk stora vita bönor eller blandade bönor (à 400 g)
1 msk rapsolja
salt
peppar
2 paket kyld tomatsoppa (à 0,5 l)
Baguette
baguette
1/2 dl raps- eller olivolja
1/2 kruka basilika
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1696 KJ / 405 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater41 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
TESTLAGARE ÅKE NILSSON »Farfar, kan jag få receptet?« Gott betyg från mitt sjuåriga barnbarn! Ett lätt recept att följa. Champinjonerna tillförde inte så mycket, så jag bytte ut mot gula kantareller och ersatte delvis de vita bönorna med majs, ångkokt broccoli och haricots verts. Jag kryddade med caribbean jerk-seasoning i stället för salt och peppar. BETYG: 4,2
Redaktionen
2009-03-11TESTLAGARE MIKAELA FREDIN Vi gjorde soppan som förrätt när vi hade gäster på middag. Alla sju kompisarna tyckte den var god. Andra gången hoppade jag över bönorna och lade till körsbärstomater till svamp- och purjofräset i stället. Det gillade vi bättre. Jag kryddade med timjan i både svamp- och bönröran och soppan, det blev gott. BETYG: 4,3
Redaktionen
2009-03-11TESTLAGARE MALIN SOLLERT Vi är ingen soppfamilj, men denna fick godkänt av alla. I andra upplagningen tog vi bort bönorna, som vi inte är så svaga för, och lade till schalottenlök och räkor. Det blev toppengott. Barnen tyckte inte att de blev riktigt mätta av soppan, men vi vuxna kände oss helt nöjda. BETYG: 4,2
Redaktionen
2009-03-11