Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Bondsoppa med bönor och skinka

Denna bondsoppa, baserad på tomat, med vita bönor och färska champinjoner är en skönt värmande middag en kylig dag. Fetaosten och den rökta skinkan ger dig en god sälta till soppan, som både är smakrik och snabb att tillaga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm soppan.
  2. Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Ansa och skiva champinjonerna tunt. Värm bönorna och svampen i soppan.
  3. Strimla skinkan och fördela i skålar med fetaosten. Häll den varma soppan över.
  4. Servera med grovt bröd och lagrad ost. Avrunda med färsk frukt.

För alla

Koka egen soppa på passerade tomater om du inte tål mjölk, laktos, gluten eller soja.

Tips

Pressa ner saften från en halv apelsin i soppan innan servering för en god smakbrytning.
Strimla eventuellt ner rucolasallad i soppan som ger den en mild härlig pepprighet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp kyld tomatsoppa (à 500 g)
  • 1 burk vita bönor (440 g)
  • 150 g champinjoner
  • 150 g rökt skinka i skivor
  • 100 g fetaosttärningar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2329 kJ / 557 kCal
Läs mer om näringsvärden