Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Linspasta med svamp, vitlök, persilja och tomat

Med linspasta fylld med protein känner du dig mätt längre. Och lägger du till den här smakrika men enkla pastasåsen med svamp, vitlök, persilja och tomat blir både magen och smaklökarna överlyckliga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöken. Skala och hacka löken.
  2. Skiva champinjonerna.
  3. Stek champinjoner, lök och vitlök i olivoljan. Krydda med salt och peppar
  4. Häll på tomatsoppan och koka upp. Smaka ev. av med salt och peppar
  5. Tillsätt tomaterna i såsen.
  6. Hacka persiljan.
  7. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av.
  8. Blanda pastan med sås och persilja.
  9. Till servering: Servera med parmesan.

För alla

Kontrollera innehållet i tomatsoppan och linspastan.
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri linspasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 250 g champinjoner
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 ml tomatsoppa
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka persilja
  • 4 port linspasta
Till servering
  • riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1994 kJ / 476 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer