Svamprisotto med purjolök och ruccola
Krämig risotto är gott till både middag och lunch och kan lätt varieras. Lite grönare blir risotton med hjälp av färsk svamp, purjolök och ruccola. Svamprisotton räcker till många och sköter sig själv på spisen. Rör om emellanåt och njut av dofterna.
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
8 - 9 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk olivolja
3 dl arborioris
2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
300 g skogschampinjoner eller champinjoner
3 msk smör
salt och peppar
1 dl riven parmesan
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1968 KJ / 471 kCal
Fett20 g
Salt2.7 g
Kolhydrater57 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
First time I have made risotto and it was so amazing!
Kimberley
2020-01-17