Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Svamprisotto med purjolök och ruccola

Krämig risotto är gott till både middag och lunch och kan lätt varieras. Lite grönare blir risotton med hjälp av färsk svamp, purjolök och ruccola. Svamprisotton räcker till många och sköter sig själv på spisen. Rör om emellanåt och njut av dofterna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Koka upp buljongen.
  2. Fräs purjolök och vitlök i olivoljan. Tillsätt riset och fräs tills det är glansigt. Häll på vinet och låt det nästan koka in i riset.
  3. Späd med varm buljong vart efter under omrörning. Låt det koka sakta. Riset är färdigkokt efter 15-20 minuter. Ta upp några riskorn och smaka.
  4. Ansa och skiva champinjonerna. Stek dem i smöret och krydda med salt och peppar. Rör ner svamp och parmesanost i riset. Späd ev. med mer buljong. Risotton ska vara ganska lös och krämig i konsistensen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera risotton toppad med ruccola.

För alla

Kontrollera ingredienserna på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 9 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl arborioris
  • 2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 300 g skogschampinjoner eller champinjoner
  • 3 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2702 kJ / 647 kCal