Svamprisotto med purjolök och ruccola

18
1
Svamprisotto med purjolök och ruccola

Krämig risotto är gott till både middag och lunch och kan lätt varieras. Lite grönare blir risotton med hjälp av färsk svamp, purjolök och ruccola. Svamprisotton räcker till många och sköter sig själv på spisen. Rör om emellanåt och njut av dofterna.

Svamprisotto med purjolök och ruccola

Ingredienser

4 portioner
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
8 - 9 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk olivolja
3 dl arborioris
2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
300 g skogschampinjoner eller champinjoner
3 msk smör
salt och peppar
1 dl riven parmesan
65 g rucola

För alla

Kontrollera ingredienserna på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Kimberley

2020-01-17

First time I have made risotto and it was so amazing!

Näringsvärde per portion

Energi 1968 KJ / 471 kCal
Fett 20 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 57 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden