Vårkyckling med citron och sparris

10
2
Vårkyckling med citron och sparris

Ett recept på ugnsstekt kyckling som är en hyllning till våren. Den friska citronen bryter av fetaostens sälta i en rätt som både är vacker att se på och har välbalanserade smaker. Och sparris är ju alltid sparris!

Skriv ut
Vårkyckling med citron och sparris

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

4
små vårkycklingar à 400 g
2 tsk
fänkålsfrön
rivet skal av 1
citron
1 msk
smör
-
salt och peppar

Sallad

250 g
grön sparris
1/2 dl
pumpakärnor
1
rödlök
1
fänkål
1 msk
citronsaft
2 tsk
dijonsenap
2 msk
olivolja
65 g
röd mangold

Fetaostkräm

100 g
fetaost
2 dl
turkisk yoghurt
1/2
kruka körvel
-
salt och peppar

Till servering

rostad potatis

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja. Välj laktosfri fetaost. Välj laktosfri yoghurt.

Gör så här

Tips

Om du inte hittar små vårkycklingar går det bra att använda 1 hel kyckling à ca 1 kg för 4 port.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Saga

2021-04-22

Funkar lika bra tillsammans med pasta och ersätta kycklingen med quornfilé som vegetariskt alternativ.

Lina-märta

2020-04-26

Supergott - alltihop!

Näringsvärde per portion

Energi 2951 KJ / 707 kCal
Fett 44 g
Salt 3 g
Kolhydrater 29 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept