Vårkyckling med citron och sparris

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
2
Vårkyckling med citron och sparris

Ett recept på ugnsstekt kyckling som är en hyllning till våren. Den friska citronen bryter av fetaostens sälta i en rätt som både är vacker att se på och har välbalanserade smaker. Och sparris är ju alltid sparris!

Vårkyckling med citron och sparris

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

4 små vårkycklingar à 400 g
2 tsk fänkålsfrön
rivet skal av 1 citron
1 msk smör
salt
peppar

Sallad

250 g grön sparris
1/2 dl pumpakärnor
1 rödlök
1 fänkål
1 msk citronsaft
2 tsk dijonsenap
2 msk olivolja
65 g röd mangold

Fetaostkräm

100 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
1/2 kruka körvel
salt
peppar

Till servering

rostad potatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Funkar lika bra tillsammans med pasta och ersätta kycklingen med quornfilé som vegetariskt alternativ.

Saga

2021-04-22

Supergott - alltihop!

Lina-märta

2020-04-26

Näringsvärde per portion

Energi2951 KJ / 707 kCal
Fett44 g
Salt3 g
Kolhydrater29 g
Protein46 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rosépepparstekt kyckling med blomkåls- och broccolisallad
Betyg 3.2 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kikärtsplättar med pumpa och hasselnötter
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga