Vårkyckling med citron och sparris

11
2
Vårkyckling med citron och sparris

Ett recept på ugnsstekt kyckling som är en hyllning till våren. Den friska citronen bryter av fetaostens sälta i en rätt som både är vacker att se på och har välbalanserade smaker. Och sparris är ju alltid sparris!

Vårkyckling med citron och sparris

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

4 små vårkycklingar à 400 g
2 tsk fänkålsfrön
rivet skal av 1 citron
1 msk smör
salt och peppar

Sallad

250 g grön sparris
1/2 dl pumpakärnor
1 rödlök
1 fänkål
1 msk citronsaft
2 tsk dijonsenap
2 msk olivolja
65 g röd mangold

Fetaostkräm

100 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
1/2 kruka körvel
salt och peppar

Till servering

rostad potatis

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja. Välj laktosfri fetaost. Välj laktosfri yoghurt.

Gör så här

Tips

Om du inte hittar små vårkycklingar går det bra att använda 1 hel kyckling à ca 1 kg för 4 port.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Saga

2021-04-22

Funkar lika bra tillsammans med pasta och ersätta kycklingen med quornfilé som vegetariskt alternativ.

Lina-märta

2020-04-26

Supergott - alltihop!

Näringsvärde per portion

Energi 2951 KJ / 707 kCal
Fett 44 g
Salt 3 g
Kolhydrater 29 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden