Vårkyckling med citron och sparris
Ett recept på ugnsstekt kyckling som är en hyllning till våren. Den friska citronen bryter av fetaostens sälta i en rätt som både är vacker att se på och har välbalanserade smaker. Och sparris är ju alltid sparris!
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
4 små vårkycklingar à 400 g
2 tsk fänkålsfrön
rivet skal av 1 citron
1 msk smör
salt
peppar
Sallad
250 g grön sparris
1/2 dl pumpakärnor
1 rödlök
1 fänkål
1 msk citronsaft
2 tsk dijonsenap
2 msk olivolja
65 g röd mangold
Fetaostkräm
100 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
1/2 kruka körvel
salt
peppar
Till servering
rostad potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2951 KJ / 707 kCal
Fett44 g
Salt3 g
Kolhydrater29 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Funkar lika bra tillsammans med pasta och ersätta kycklingen med quornfilé som vegetariskt alternativ.
Saga
2021-04-22Supergott - alltihop!
Lina-märta
2020-04-26