Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rosmarinstekta kycklinglårfiléer med äppelcidersås och broccolisallad

Ugnsstekt kycklinglårfilé som får hela matsalen att dofta av rosmarin. Serveras med en spännande sås på äppelcider och grädde och en jättegod broccolisallad med matvete, babyspenat och äppelklyftor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Sås: Skala och skiva löken. Fräs den i smöret. Tillsätt cider och smulad buljongtärning och låt koka ca 5 minuter. Blanda grädden med majsstärkelsen och vispa ner i såsen och låt koka några minuter. Mixa såsen med en stavmixer, smaka av med salt och peppar.
  3. Kyckling: Dela och bryn kycklingen i smöret tillsammans med rosmarinkvistar. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnsäker form, lägg på rosmarinkvistarna och sätt formen mitt i ugnen tills kycklingens innertemperatur är 72°C, ca 15 minuter.
  4. Sallad: Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen med en buljongtärning i vattnet.
  5. Skär små fina buketter av toppen på broccolin. Skala och skiva stjälken.
  6. Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Skala och skiva löken.
  7. Stek broccolin i olivoljan ca 2 minuter, tillsätt löken och stek ytterligare ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda broccoli, äpple, spenat, matvete och vinäger till en ljummen sallad.
  8. Servera kycklingen med sallad och äppelcidersås.

För alla

Kontrollera nogrannt ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja och välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Sås
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk smör
  • 3 dl äppelcider
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse
  • salt och peppar
Kyckling
  • ca 600 g kycklinglårfiléer
  • 1 msk smör
  • 1/2 kruka rosmarin
  • salt och peppar
Sallad
  • 2 port matvete
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 250 g broccoli
  • 1 rött äpple
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 65 g babyspenat
  • 1 msk äppelcidervinäger
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer