Rosmarinstekta kycklinglårfiléer med äppelcidersås och broccolisallad

31
3
Rosmarinstekta kycklinglårfiléer med äppelcidersås och broccolisallad

Ugnsstekt kycklinglårfilé som får hela matsalen att dofta av rosmarin. Serveras med en spännande sås på äppelcider och grädde och en jättegod broccolisallad med matvete, babyspenat och äppelklyftor.

Rosmarinstekta kycklinglårfiléer med äppelcidersås och broccolisallad

Ingredienser

4 portioner

Sås

1 schalottenlök
1 tsk smör
3 dl äppelcider
1 kycklingbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
salt och peppar

Kyckling

ca 600 g kycklinglårfiléer
1 msk smör
1/2 kruka rosmarin
salt och peppar

Sallad

2 port matvete
1 grönsaksbuljongtärning
250 g broccoli
1 rött äpple
1 rödlök
1 msk olivolja
65 g babyspenat
1 msk äppelcidervinäger

För alla

Kontrollera nogrannt ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja och välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Hidajeta

2021-01-05

Jag använde sparris och sockerrör istället för broccoli och risis istället för matvete. Stekte de i samma fett jag stekte kycklinglårfilé. Det var super gott och fräsch maträtt.

Linn

2020-05-17

Supergod & bra rätt när man äter många. Själv föredrar jag den som lunch snarare än middag, men det är givetvis smaksak och beroende på situation.

Ylva

2020-04-15

Fräscht och gott.