Ugnsstekt kycklinglårfilé som får hela matsalen att dofta av rosmarin. Serveras med en spännande sås på äppelcider och grädde och en jättegod broccolisallad med matvete, babyspenat och äppelklyftor.
Ingredienser
4 portioner
Sås
1
schalottenlök
1
tsk
smör
3
dl
äppelcider
1
kycklingbuljongtärning
2
dl
matlagningsgrädde
1
tsk
majsstärkelse
salt och peppar
Kyckling
ca 600
g
kycklinglårfiléer
1
msk
smör
1/2
kruka rosmarin
salt och peppar
Sallad
2
port matvete
1
grönsaksbuljongtärning
250
g
broccoli
1
rött äpple
1
rödlök
1
msk
olivolja
65
g
babyspenat
1
msk
äppelcidervinäger
För alla
Kontrollera nogrannt ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Fri från ägg. Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous eller quinoa. Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja och välj laktosfri grädde. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.
Vad tyckte du om receptet?
31
3 st
Kommentarer
Hidajeta
2021-01-05
Jag använde sparris och sockerrör istället för broccoli och risis istället för matvete. Stekte de i samma fett jag stekte kycklinglårfilé. Det var super gott och fräsch maträtt.
Linn
2020-05-17
Supergod & bra rätt när man äter många. Själv föredrar jag den som lunch snarare än middag, men det är givetvis smaksak och beroende på situation.
Kommentarer
Hidajeta
2021-01-05Jag använde sparris och sockerrör istället för broccoli och risis istället för matvete. Stekte de i samma fett jag stekte kycklinglårfilé. Det var super gott och fräsch maträtt.
Linn
2020-05-17Supergod & bra rätt när man äter många. Själv föredrar jag den som lunch snarare än middag, men det är givetvis smaksak och beroende på situation.
Ylva
2020-04-15Fräscht och gott.