Rosmarinstekta kycklinglårfiléer med äppelcidersås och broccolisallad

Betyg 3.8 av 5.
33 personer har röstat
3
Rosmarinstekta kycklinglårfiléer med äppelcidersås och broccolisallad

Ugnsstekt kycklinglårfilé som får hela matsalen att dofta av rosmarin. Serveras med en spännande sås på äppelcider och grädde och en jättegod broccolisallad med matvete, babyspenat och äppelklyftor.

Rosmarinstekta kycklinglårfiléer med äppelcidersås och broccolisallad

Ingredienser

4 portioner

Sås

1 schalottenlök
1 tsk smör
3 dl äppelcider
1 kycklingbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar

Kyckling

ca 600 g kycklinglårfiléer
1 msk smör
1/2 kruka rosmarin
salt
peppar

Sallad

2 port matvete
1 grönsaksbuljongtärning
250 g broccoli
1 rött äpple
1 rödlök
1 msk olivolja
65 g babyspenat
1 msk äppelcidervinäger

Gör så här

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Jag använde sparris och sockerrör istället för broccoli och risis istället för matvete. Stekte de i samma fett jag stekte kycklinglårfilé. Det var super gott och fräsch maträtt.

Hidajeta

2021-01-05

Supergod & bra rätt när man äter många. Själv föredrar jag den som lunch snarare än middag, men det är givetvis smaksak och beroende på situation.

Linn

2020-05-17

Fräscht och gott.

Ylva

2020-04-15

Testa liknande recept

Lökpaj med lagrad ost och timjan
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelmimosa
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Alkoholfri julbål med ginger ale
Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakade ägg med palsternacka och spenat
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Äggost med rårörda blåbär och grädde
Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga