Rosmarinstekta kycklinglårfiléer med äppelcidersås och broccolisallad
Ugnsstekt kycklinglårfilé som får hela matsalen att dofta av rosmarin. Serveras med en spännande sås på äppelcider och grädde och en jättegod broccolisallad med matvete, babyspenat och äppelklyftor.
Ingredienser
4 portioner
Sås
1 schalottenlök
1 tsk smör
3 dl äppelcider
1 kycklingbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
salt och peppar
Kyckling
ca 600 g kycklinglårfiléer
1 msk smör
1/2 kruka rosmarin
salt och peppar
Sallad
2 port matvete
1 grönsaksbuljongtärning
250 g broccoli
1 rött äpple
1 rödlök
1 msk olivolja
65 g babyspenat
1 msk äppelcidervinäger
För alla
Kontrollera nogrannt ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja och välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja och välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag använde sparris och sockerrör istället för broccoli och risis istället för matvete. Stekte de i samma fett jag stekte kycklinglårfilé. Det var super gott och fräsch maträtt.
Hidajeta
2021-01-05Supergod & bra rätt när man äter många. Själv föredrar jag den som lunch snarare än middag, men det är givetvis smaksak och beroende på situation.
Linn
2020-05-17Fräscht och gott.
Ylva
2020-04-15