Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rosépepparstekt kyckling med blomkåls- och broccolisallad

Skiva rå broccoli och blomkål tunt och lägg dem på ett fat. På det placerar du en rosépepparmarinerad kyckling. Ringla sen över en örtdressing av apelsin, gräslök och väldoftande körvel. Avsluta med kronan på verket: kronärtskockskräm.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175 ˚C.
  2. Kyckling: Stöt rosépepparen i en mortel och blanda med salt och peppar. Massera in kryddorna på kycklingfiléerna. Bryn dem i olivoljan i en stekpanna. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och stek klart mitt i ugnen 12-15 minuter eller tills innertemperaturen är 72˚C.  
  3. Dressing: Hacka örterna och pressa apelsinen. Blanda örterna med apelsinsaften och olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Sallad: Ansa och skiva broccolin och blomkålen så tunt som möjligt, gärna med en mandolin. Skala och skiva löken tunt. Lägg grönsakerna på ett fat.
  5. Kyckling: Låt kycklingen svalna och skär den sedan i skivor. Lägg kycklingen på grönsakerna och ringla över dressingen. 
  6. Crème: Blanda kronärtskockskrämen lite i taget med crème fraichen och smaksätt med salt och peppar.
  7. Till servering: Servera kycklingen med kronärtskockskrämen och blomkåls- och broccolisalladen toppad med mangolden.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Kyckling
  • 2 tsk rosépeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk olivolja
Dressing
  • 1/2 kruka körvel
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1/2 dl saft)
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
Sallad
  • 250 g broccoli
  • 250 g blomkål
  • 1 silverlök
Kronärtskockscrème
  • 1 burk kronärtskockscrème (à 130 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
Till servering
  • röd mangold
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 816 kJ / 195 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept