Rosépepparstekt kyckling med blomkåls- och broccolisallad
Skiva rå broccoli och blomkål tunt och lägg dem på ett fat. På det placerar du en rosépepparmarinerad kyckling. Ringla sen över en örtdressing av apelsin, gräslök och väldoftande körvel. Avsluta med kronan på verket: kronärtskockskräm.
Ingredienser
8 bufféportioner
Kyckling
2 tsk rosépeppar
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
4 kycklingfiléer
2 tsk olivolja
Dressing
1/2 kruka körvel
1/2 kruka gräslök
1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1/2 dl saft)
3 msk olivolja
salt
peppar
Sallad
250 g broccoli
250 g blomkål
1 silverlök
Kronärtskockscrème
1 burk kronärtskockscrème (à 130 g)
2 dl lätt crème fraiche
Till servering
röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi816 KJ / 195 kCal
Fett11 g
Salt0.6 g
Kolhydrater6 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
raps istf oliv
Hanna
2023-03-01good
Kamal
2016-06-13Helt fantastiskt gott, alla gästerna lovordade detta recept. Vi kommer att ha det som en klar favorit.
Lena
2016-03-27