Rosépepparstekt kyckling med blomkåls- och broccolisallad

57
2
Rosépepparstekt kyckling med blomkåls- och broccolisallad

Skiva rå broccoli och blomkål tunt och lägg dem på ett fat. På det placerar du en rosépepparmarinerad kyckling. Ringla sen över en örtdressing av apelsin, gräslök och väldoftande körvel. Avsluta med kronan på verket: kronärtskockskräm.

Rosépepparstekt kyckling med blomkåls- och broccolisallad

Ingredienser

8 bufféportioner

Kyckling

2 tsk rosépeppar
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
4 kycklingfiléer
2 tsk olivolja

Dressing

1/2 kruka körvel
1/2 kruka gräslök
1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1/2 dl saft)
3 msk olivolja
salt och peppar

Sallad

250 g broccoli
250 g blomkål
1 silverlök

Kronärtskockscrème

1 burk kronärtskockscrème (à 130 g)
2 dl lätt crème fraiche

Till servering

röd mangold

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Kamal

2016-06-13

good

Lena

2016-03-27

Helt fantastiskt gott, alla gästerna lovordade detta recept. Vi kommer att ha det som en klar favorit.

Näringsvärde per portion

Energi 816 KJ / 195 kCal
Fett 11 g
Salt 6 g
Kolhydrater 6 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden