Citron- och fänkålsstekt kycklinglårfilé med fetaostcrème

69
0 Klimatsmart
Citron- och fänkålsstekt kycklinglårfilé med fetaostcrème

Inled med en saftig kyckling med smak av välgörande fänkål och citron. Överraska sedan med en frisk sallad gjord på betor, lök, bönor och ruccola. Toppa med fetaostcrème. Det luktar succé.

Skriv ut
Citron- och fänkålsstekt kycklinglårfilé med fetaostcrème

Ingredienser

8 bufféportioner

Betsallad

400 g
gul- eller rödbetor
150 g
haricots verts (bönor)
50 g
pumpakärnor
2 msk
citronsaft
1
rödlök
3 msk
olivolja
65 g
rucola

Kyckling

8
kycklinglårfiléer (8 lårfiléer motsvarar ca 600 g)
-
salt och peppar
1 msk
olivolja
2 tsk
fänkålsfrön
rivet skal av 1
citron

Fetaostcrème

100 g
fetaost
2 dl
turkisk yoghurt
1/2
kruka körvel

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut turkisk yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

69

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1151 KJ / 275 kCal
Fett 16 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 9 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept