Citron- och fänkålsstekt kycklinglårfilé med fetaostcrème
Inled med en saftig kyckling med smak av välgörande fänkål och citron. Överraska sedan med en frisk sallad gjord på betor, lök, bönor och rucola. Toppa med fetaostcrème. Det doftar succé.
Ingredienser
8 bufféportioner
Betsallad
400 g gul- eller rödbetor
150 g haricots verts (bönor)
50 g pumpakärnor
2 msk citronsaft
1 rödlök
3 msk olivolja
65 g rucola
Kyckling
8 kycklinglårfiléer (8 lårfiléer motsvarar ca 600 g)
salt
peppar
1 msk olivolja
2 tsk fänkålsfrön
rivet skal av 1 citron
Fetaostcrème
100 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
1/2 kruka körvel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1151 KJ / 275 kCal
Fett16 g
Salt0.5 g
Kolhydrater9 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
När receptet var nytt tog vi det på ICA. När vi lagat det blev vi lyriska. Så djä--a GOTT! Nu har vi lagat det i flera år både åt oss själva ock åt gäster. Vi älskar det! Vi har bytt ut pumpafrön mot pinjenötter men det är ju vår smak. (Fetaostcrèmen kan göras med Turkisk youghurt, grekisk youghurt som är lite fastare eller gräddfil. Välj efter er smak. Det enda kruxet kan vara om man inte gillar fänkålsfrö. De smakar lite åt anishållet.)
Ann
2024-10-05