Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citron- och fänkålsstekt kycklinglårfilé med fetaostcrème

Inled med en saftig kyckling med smak av välgörande fänkål och citron. Överraska sedan med en frisk sallad gjord på betor, lök, bönor och ruccola. Toppa med fetaostcrème. Det luktar succé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Betsallad: Koka betorna mjuka. Skala dem under rinnanade vatten.
  3. Ansa och koka bönorna mjuka i saltat vatten. Häll av i ett durkslag och spola dem kalla och låt rinna av ordentligt. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna på medelvärme.
  4. Kyckling: Krydda kycklinglåren med salt och peppar. Bryn dem i olivoljan i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form. 
  5. Mortla fänkålsfröna.
  6. Krydda kycklinglåren med fänkålen. Stek dem mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills innertemperaturen är 72˚C.
  7. Riv citronskalet och blanda med kycklingen.
  8. Betsallad: Pressa citronen. Skär betorna i mindre bitar. Skala och skiva löken. Blanda citronsaften med olivoljan och vänd ner betorna, bönorna, löken och rucolan. Smaksätt med salt och peppar.
  9. Fetaostcrème: Smula fetaosten och blanda med yoghurten. Hacka körveln och rör ner i crèmen, smaksätt med salt och peppar.
  10. Servera kycklingen med fetaostcrèmen och betsalladen toppad med pumpakärnorna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut turkisk yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Betsallad
  • 400 g gul- eller rödbetor
  • 150 g haricots verts
  • 50 g pumpakärnor
  • 2 msk citronsaft
  • 1 rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 65 g ruccola
Kyckling
  • 8 kycklinglårfiléer (8 lårfiléer motsvarar ca 600 g)
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • rivet skal av 1 citron
Fetaostcrème
  • 100 g fetaost
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 kruka körvel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1151 kJ / 275 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept