Fänkålsstekt lammrostbiff med svartrötter, citron och örter

8
0
Fänkålsstekt lammrostbiff med svartrötter, citron och örter

Ugnsstekt lammrostbiff som har gnidits med fänkålsfrö och brynts ihop med vitlök. Serveras på en bädd av kokta grönsaker, som svartrot, morot, kronärtskocka citron och tomat.

Skriv ut
Fänkålsstekt lammrostbiff med svartrötter, citron och örter

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

3 1/2 dl
vitt matlagningsvin
3 msk
olja
2
lagerblad
1/2 tsk
salt
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
375 g
svartrötter
3
schalottenlökar
2
vitlöksklyftor
200 g
snackmorötter
400 g
kronärtskocksbottnar
250 g
babyplommontomater
1
citron
1 dl
hackade örter t ex persilja, körvel, basilika

Lammrostbiff

1 msk
torkade fänkålsfrön
1 tsk
grovkrossad svartpeppar
1 tsk
salt
4
vitlöksklyftor
ca 800 g
lammrostbiff
1 msk
olivolja
1 msk
smör

Till servering

gärna aioli

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: uteslut aioli eller välj äggfri aioli.

Gör så här

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Testa liknande recept