Fänkålsstekt lammrostbiff med svartrötter, citron och örter

8
0
Fänkålsstekt lammrostbiff med svartrötter, citron och örter

Ugnsstekt lammrostbiff som har gnidits med fänkålsfrö och brynts ihop med vitlök. Serveras på en bädd av kokta grönsaker, som svartrot, morot, kronärtskocka citron och tomat.

Fänkålsstekt lammrostbiff med svartrötter, citron och örter

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

3 1/2 dl vitt matlagningsvin
3 msk olja
2 lagerblad
1/2 tsk salt
5 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
375 g svartrötter
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
200 g snackmorötter
400 g kronärtskocksbottnar
250 g babyplommontomater
1 citron
1 dl hackade örter t ex persilja, körvel, basilika

Lammrostbiff

1 msk torkade fänkålsfrön
1 tsk grovkrossad svartpeppar
1 tsk salt
4 vitlöksklyftor
ca 800 g lammrostbiff
1 msk olivolja
1 msk smör

Till servering

gärna aioli

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: uteslut aioli eller välj äggfri aioli.

Gör så här

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer