Små, varma kikärtspannkakor med en mustig sallad på butternutpumpa, rostade hasselnötter och ett sting av chili. Monteras som en härlig stapel av plättar med salladen på toppen.
Ingredienser
8 bufféportioner
Kikärtsplättar
2 dl frysta gröna ärtor
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk spiskummin
2 ägg
2 msk olja
Pumpasallad
1 dl rostade och skalade hasselnötter
rivet skal av 1/2 citron
2 msk färskpressad citronsaft
skal och saft av 1/2 apelsin
1 grön chilipeppar
2 tsk flytande honung
3 msk olivolja
salt och peppar
1 kruka körvel
ca 400 g butternutpumpa
50 g ärtskott
För alla
Innehåller ägg. Gör glutenfri: välj glutenfritt mjöl. Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Kommentarer