Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kikärtsplättar med pumpa och hasselnötter

Små, varma kikärtspannkakor med en mustig sallad på butternutpumpa, rostade hasselnötter och ett sting av chili. Monteras som en härlig stapel av plättar med salladen på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärtorna.
  2. Plättar: Låt kikärtorna rinna av. Blanda mjölk, mjöl, kryddor och ägg till en jämn smet. Blanda ner kikärtorna i äggsmeten och mixa med stavmixer. Mosa ärtorna och vänd ner i smeten.
  3. Stek plättar av smeten i oljan i en stekpanna. Lägg dem på en plåt och värm dem innan servering.
  4. Pumpasallad: Hacka hasselnötterna grovt.
  5. Riv det yttersta skalet av citronen och apelsinen och pressa ur saften.
  6. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  7. Blanda citrusskal och -saft, chili, honung och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  8. Skär körveln grovt.
  9. Skala och hyvla pumpan tunt, gärna med mandolin eller potatisskalare.
  10. Blanda pumpa, nötter, körvel och ärtskott med dressingen.
  11. Toppa kikärtsbiffarna med pumpasalladen.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Kikärtsplättar
  • 2 dl frysta gröna ärter
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 2 ägg
  • 2 msk olja
Pumpasallad
  • 1 dl rostade och skalade hasselnötter
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • skal och saft av 1/2 apelsin
  • 1 grön chilipeppar
  • 2 tsk flytande honung
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 kruka körvel
  • ca 400 g butternutpumpa
  • 50 g ärtskott
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?