Små, varma kikärtspannkakor med en mustig sallad på butternutpumpa, rostade hasselnötter och ett sting av chili. Monteras som en härlig stapel av plättar med salladen på toppen.
Ingredienser
8 bufféportioner
Kikärtsplättar
2
dl
frysta gröna ärtor
1
förp kokta kikärtor (à 380 g)
2
dl
mjölk
1 1/2
dl
vetemjöl
1
tsk
salt
1
krm
svartpeppar
1/2
tsk
spiskummin
2
ägg
2
msk
olja
Pumpasallad
1
dl
rostade och skalade hasselnötter
rivet skal av 1/2
citron
2
msk
färskpressad citronsaft
skal och saft av 1/2
apelsin
1
grön chilipeppar
2
tsk
flytande honung
3
msk
olivolja
salt och peppar
1
kruka körvel
ca 400
g
butternutpumpa
50
g
ärtskott
För alla
Innehåller ägg. Gör glutenfri: välj glutenfritt mjöl. Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Kommentarer