Kikärtsplättar med pumpa och hasselnötter
Små, varma kikärtspannkakor med en mustig sallad på butternutpumpa, rostade hasselnötter och ett sting av chili. Monteras som en härlig stapel av plättar med salladen på toppen.
Ingredienser
8 bufféportioner
Kikärtsplättar
2 dl frysta gröna ärtor
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk spiskummin
2 ägg
2 msk olja
Pumpasallad
1 dl rostade och skalade hasselnötter
rivet skal av 1/2 citron
2 msk färskpressad citronsaft
skal och saft av 1/2 apelsin
1 grön chilipeppar
2 tsk flytande honung
3 msk olivolja
salt och peppar
1 kruka körvel
ca 400 g butternutpumpa
50 g ärtskott
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Går det bra att frysa in dem efter tillagning?
Siv
2024-02-06Hej Siv! Ja det ska gå bra. Ett tips är att värma dom i ugnen, eftersom dom kan bli lite blöta av att frysas. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-06