Kikärtsplättar med pumpa och hasselnötter

5
0
Kikärtsplättar med pumpa och hasselnötter

Små, varma kikärtspannkakor med en mustig sallad på butternutpumpa, rostade hasselnötter och ett sting av chili. Monteras som en härlig stapel av plättar med salladen på toppen.

Kikärtsplättar med pumpa och hasselnötter

Ingredienser

8 bufféportioner

Kikärtsplättar

2 dl frysta gröna ärtor
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk spiskummin
2 ägg
2 msk olja

Pumpasallad

1 dl rostade och skalade hasselnötter
rivet skal av 1/2 citron
2 msk färskpressad citronsaft
skal och saft av 1/2 apelsin
1 grön chilipeppar
2 tsk flytande honung
3 msk olivolja
salt och peppar
1 kruka körvel
ca 400 g butternutpumpa
50 g ärtskott

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer