Ugnsstekta kycklinglår med gräddsås
Möra och saftiga kycklinglår serveras här med milt ris och en härlig gräddsås! Medan de brynta låren tillagas i ugnen, kokas riset, och såsen förbereds. Honung och soja ger denna sås en smak som passar utmärkt. Låt maten tysta mun..!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019
Ingredienser
4 portioner
8 kycklinglår
1 msk olja
salt
peppar
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
2 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk honung
1 tsk kinesisk soja
1/2 påse haricots verts (bönor) (à 600 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2648 KJ / 633 kCal
Fett27 g
Salt2.5 g
Kolhydrater57 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer