Ugnsstekta kycklinglår med gräddsås

5
0
Ugnsstekta kycklinglår med gräddsås

Möra och saftiga kycklinglår serveras här med milt ris och en härlig gräddsås! Medan de brynta låren tillagas i ugnen, kokas riset, och såsen förbereds. Honung och soja ger denna sås en smak som passar utmärkt. Låt maten tysta mun..!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019

Ugnsstekta kycklinglår med gräddsås

Ingredienser

4 portioner
8
kycklinglår
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
4
port ris eller annat gryn
1
gul lök
2 1/2 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse
1 1/2 dl
vispgrädde
1/2 msk
honung
1 tsk
kinesisk soja
1/2
påse haricots verts (bönor) (à 600 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Smaka av såsen med 1 tsk torkad timjan (för 4 port) och vitvinsvinäger.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2648 KJ / 633 kCal
Fett 27 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 57 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept