Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Broccoliris med ugnskyckling

En fräsch och nyttig kycklingrätt där möra kycklinglår kryddas med salt och peppar, ugnssteks, samt serveras med ris, broccolibuketter och en sval sås av yoghurt och sweet chili. Broccoliris med ugnskyckling passar utmärkt såväl till middag som till lunch.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kyckling: Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form. Krydda den med salt och peppar.
  3. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C.
  4. Broccoliris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Skär broccolin i små buketter, skala och skiva stammen. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av broccolin och blanda med det kokta riset.
  6. Yoghurtsås: Blanda yoghurten med sweet chili och krydda med saltet.
  7. Servera kycklingen med broccoliriset, yoghurten och gärna lite soja.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • 8 st kycklinglår
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Broccoliris
  • 4 port ris
  • 250 g broccoli
Yoghurtsås
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2110 kJ / 505 kCal