Kycklinglår i ugn med gräddig sojasås

Här lagas härligt möra kycklinglår! Tillsammans med morotsbitar slängs dem in i ugnen, och under tiden kokas riset enligt anvisning på förpackningen. Såsen, som alltid är det viktigaste, svänger du lätt ihop av grädde, majsstärkelse och soja. Servera ihop med kokta bönor, och låt maten tysta mun..!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2019

Ingredienser
4 portioner
8 kycklinglår med ben
1/2 msk olja
3 morötter
salt
peppar
4 port ris eller annat gryn
1/2 påse haricots verts (bönor) (à 600 g)
2 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse
2 msk japansk soja
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Krydda såsen med lite timjan eller persilja eller pressa en vitlöksklyfta i ugnsformen innan kycklingen sätts in i ugnen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2837 KJ / 678 kCal
Fett30 g
Salt2.8 g
Kolhydrater61 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer