Kycklinglår i ugn med gräddig sojasås

4
0
Kycklinglår i ugn med gräddig sojasås

Här lagas härligt möra kycklinglår! Tillsammans med morotsbitar slängs dem in i ugnen, och under tiden kokas riset enligt anvisning på förpackningen. Såsen, som alltid är det viktigaste, svänger du lätt ihop av grädde, majsstärkelse och soja. Servera ihop med kokta bönor, och låt maten tysta mun..!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2019

Kycklinglår i ugn med gräddig sojasås

Ingredienser

4 portioner
8
kycklinglår med ben
1/2 msk
olja
3
morötter
-
salt
-
peppar
4
port ris eller annat gryn
1/2
påse haricots verts (bönor) (à 600 g)
2 dl
matlagningsgrädde
1 msk
majsstärkelse
2 msk
japansk soja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Krydda såsen med lite timjan eller persilja eller pressa en vitlöksklyfta i ugnsformen innan kycklingen sätts in i ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2837 KJ / 678 kCal
Fett 30 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 61 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept